Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

Kiss László úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök gyáván a polgármesterekre tolta a kijárási korlátozás szigorítását. „Mi tudjuk a dolgunkat és megtesszük a kötelességünket, de jelezzük, hogy a korlátozások ellenőrzése – az alaptörvény értelmében – a rendőrség feladata, bármennyire is menekül a miniszterelnök a felelősségétől” – fejtette ki.

A DK politikusa hangsúlyozta, a városok eddig csak megszorítást kaptak a kormánytól, segítséget alig. A kabinet azoktól veszi el a bevételeket, akik helyettük megszervezték az idősek ellátását és védőfelszereléseket adtak az egészségügyi dolgozóknak – mondta.

A III. kerület polgármestere arra kérte a kormányt, hogy kezelje partnerként az önkormányzatokat: ne a sajtóból kelljen értesülniük az újabb feladatokról és elvonásokról, továbbá fizessék ki a nekik járó támogatásokat.

Kiss László közölte, a főváros III. kerületében vészhelyzeti bérlet- és krízistámogatást vezettek be, az új szociális ellátási formákat a munkájukat elvesztő vagy a fizetésüket meg nem kapó helyiek igényelhetik. A kerület emellett lelkisegély-szolgálatot szervezett, hogy senki nem maradjon jó szó nélkül – tette hozzá.