Közös sajtótájékoztatón jelentettek be több ellenzéki visszalépést.

Képernyőfotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

„Az MSZP-Párbeszéd visszalép Csepelen, cserébe az Együtt visszalép több nyerhető körzetben. Továbbá a belvárosi-budavári jelöltünk V. Naszályi Márta egyoldalúan visszalép az LMP javára” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

„Köszönöm V. Naszályi Mártának és Bangóné Borbély Ildikónak, hogy a kormányváltás érdekében győzelemre esélyes jelöltként is hajlandóak voltak a visszalépésre! Példaértékű cselekedet!” – értékelt Karácsony.

Juhász Péter szólalt fel először az össznépi sajtótájékoztatón, aki örömét fejezte ki a megállapodás okán. A sípoló politikus úgy fogalmazott, abban bízik, hogy vasárnap egy kormányváltó szavazás által létrejön az a helyzet, amikor az ellenzék kormányra kerülhet.

Üdvözölte, hogy az Együtt jelöltje javára visszalépett a szocik jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó. Az ő javukra történt visszalépésekért cserébe ők is visszaléptetik jelöltjeiket több választókerületben is az MSZP vagy a DK javára – jelentette be Juhász Péter.

Juhász Péter azt is elmondta, ő mindenkit megnyugtat, pártja bekerül a parlamentbe.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke úgy értékelt, a mai bejelentés egy fontos lépés a demokratikus ellenzék győzelme felé. Gyurcsány köszönetet mondott az együttműködés kovácsainak, „hajtórugóinak”. A DK elnöke szerint van még teendő, és bízik abban, lesznek még a maihoz hasonló, további bejelentések is a héten.

Karácsony Gergely amint szót kapott, át is adta azt V. Naszályi Mártának, aki személyesen jelentette be visszalépését a Belvárosban. V. Naszályi elmondta, noha ő volt a legesélyesebb, mégis visszalépett Csárdi Antal javára, aki az LMP színeiben indul a választáson. Indoklása szerint ő esélyt szeretett volna adni az országnak és a körzetnek ezzel a lépéssel. Azt is kijelentette, ezért a lépésért viszonzást vár a többi ellenzéki párt részéről is. 

Karácsony Gergely annyit azért mondott zárásképpen, hogy büszke a megállapodás létrejöttére, és köszönetet mondott a visszalépő jelölteknek. Karácsony szerint ezekkel a lépésekkel az ellenzék bizonyította, számukra fontosabb az ország ügye a sajátjuknál.

Sajtótájékoztató a koordinált egyéni jelöltekről Karácsony Gergely, Molnár Gyulaval

Gepostet von MSZP am Mittwoch, 4. April 2018

demokrata.hu

Nagypénteken jelentettem be, hogy szerdáig lesz még megállapodás az ellenzéki pártok között legalább tíz egyéni…

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 4. April 2018

A megállapodás szerint Budapest két választókörzetében az Együtt jelöltje javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd és a DK. A csepeli választókörzetében Szabó Szabolcs, míg a XVI. kerületben Vajda Zoltán marad a jelölt.

Az Együtt visszalépteti a jelöltjeit az MSZP javára a főváros a III. kerületében, a XX. kerületben és a XXII. kerületben, valamint Nyíregyházán, Debrecenben és Szigetszentmiklóson. A DK javára lépnek vissza az Együtt jelöltjei Budapesten a II., a XII. és a XI. kerületben, továbbá Győrben és Dunakeszin.

A sajtótájékoztatón bejelentette visszalépését V. Naszály Márta, az MSZP-Párbeszéd belvárosi jelöltje is Csárdi Antal LMP-s politikus javára.

MTI