Ujhelyi István és Szanyi Tibor is megszavazza a Sargentini-jelentést – tudatta Facebook-oldalán Ujhelyi István.

Fotó: MTI, archív

A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. Ez hazafias kötelességünk a magyar emberek és Magyarország érdekében. Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon a magyar kormányon, akkor éppen, hogy a magyar állampolgárokat védi a Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben

– írta Facebook-oldalán. 

A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a…

Gepostet von Ujhelyi István dr. am Montag, 10. September 2018

Ujhelyi aztán még egy képet is megosztott Sargentiniről, amelyen vörösen virít a felirat: „IGEN! ÚTJÁT ÁLLJUK!”

A pártelnök is megerősítette: megszavazzák a jelentést

Az MSZP a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti (EP-) képviselői támogatni fogják annak elfogadását – közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.

A pártelnök a frakció és az elnökség közös, Sopronba kihelyezett ülése után – amelyen részt vettek a megyei elnökök is – közölte: az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája.

A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért – közölte a pártelnök.

Elmondta, azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson és támogassák a jelentés elfogadását.