A Liberálisok utólagos normakontrollt kezdeményeznek a Stop Soros miatt.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

A Liberálisok utólagos normakontrollt kezdeményeznek a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után – jelentette be Bősz Anett sajtótájékoztatóján hétfőn.

„Bár illúzióink nem voltak, korábban előzetes normakontrollt kértünk a köztársasági elnöktől a Stop Soros kapcsán. Felkértük Áder Jánost, hogy ne írja alá a Stop Sorost, mert a törvénycsomag szembemegy az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel. Az államfő ellenvetés nélkül aláírta a civil szervezeteket kriminalizáló törvénycsomagot, a Liberálisok azonban folytatják a civil szervezetek védelméért folytatott küzdelmüket”– írja a Magyar Liberális Párt közleményében.

„Felszólítjuk az alapvető jogok biztosát, Dr. Székely Lászlót, hogy védje meg a civileket, védje meg a magyar demokráciát, és kérjen utólagos normakontrollt a Stop Sorossal szemben! Emellett arra kérjük az ellenzéki képviselőket, hogy aláírásukkal támogassák az AB-beadványunkat. Az alapvető jogok biztosának megkeresése mellett megpróbáljuk összegyűjteni a képviselők negyedének aláírását is, hogy az AB-t állásfoglalásra kérjük” – álmodoznak, miközben következő mondatukból kiderül, a legutóbbi alkalommal sem sikerült összehozniuk az ellenzéki összeborulást a témában:

A Liberálisok korábban levélben keresték meg a civileket és az ellenzéket, hogy közös fellépést sürgessenek a törvénnyel szemben. Ez a közös fellépés azonban a baloldal távolmaradása miatt elmaradt. Most újabb lehetőség nyílt rá, hogy az utólagos normakontrollt támogatva, egységesen állhassunk ki a civilek védelmében.

Itt nem álnak meg, ugyanis törpepárt bejelentette, mozgalmat is indít.

Emellett a Stop Soros elfogadása után „Recivilizáció” néven mozgalmat is indítottunk, amelynek célja a civilekkel való szolidaritásvállalás, és az, hogy minél többen csatlakozzanak a civil szervezetekhez, vagy támogassák a munkájukat. Ezúton is felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezzék be a legrosszabb történelmi hagyományokat idéző címkézését a civileknek!

Utólagos normakontrollt kezdeményezünk a Stop Soros miatt

Utólagos normakontrollt kezdeményezünk a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után, miután Áder János annak ellenére is aláírta a törvényt, hogy előzetes normakontrollt kértünk a köztársasági elnöktől. Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján arra szólítja fel az alapvető jogok biztosát, Dr. Székely Lászlót, hogy védje megy a civileket, védje meg a magyar demokráciát, és kérjen utólagos normakontrollt a Stop Sorossal szemben, a Fideszt pedig arra, hogy fejezzék be végre a legrosszabb történelmi hagyományokat idéző címkézését a civileknek! #StopOrbán #civilek

Gepostet von Liberálisok am Montag, 2. Juli 2018

Az ellenzék Soros zsoldjában áll – Reagálás a Magyar Liberális Párt közleményére

Az ellenzék újra és újra bebizonyítja, hogy Soros zsoldjában áll. Ők most is a bevándorlást támogató Soros-szervezeteket és nem a magyar emberek érdekét védik. A Stop Soros újabb erős védelmet ad az ország megvédéshez azzal, hogy büntethetővé teszi az illegális migráció szervezését. A törvényt azért támadja a Soros-hálózat és a baloldal, mert ők be akarják hozni a migránsokat és bevándorlóországgá akarják tenni hazánkat is – írta válaszában a Fidesz.