Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Momentum korábbi elnökét teszi plakátokra. 2022 végén Budapesten a Nyugati téren, és a Móricz Zsigmond körtéren is látható volt Donáth Anna, igaz akkor még talpas plakátokon – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Fotó: Magyar Nemzet

A most kikerülő plakátok hivatalos óriásplakátok lesznek, ami mindenképp szintlépés, és arra sem volt még példa, hogy egy magyar párt a szülési szabadságát töltő EP-képviselőjének arcképével árasztotta volna el az országot.

A Momentum a mostani akcióját azzal indokolta, hogy az ellenzéki térfelet az utóbbi hónapokban politikailag leuraló Demokratikus Koalícióval szemben színre kell lépniük, és ezért bemutatják azt a személyt, aki a párt húzóneve, arca lesz a 2024-es választásokon.

Korábban a Magyar Nemzet megírta, hogy kétségbeesetten várják Donáth Anna visszatérését a Momentumban, azonban sokakat aggodalommal tölt el a pártban, hogy a nyárra várható reaktiválásig Gyurcsányék martalékává válik, vagy egyszerűen csak eljelentéktelenedik a párt.

A mostani sejtelmeskedő akcióval valószínűleg ezt a várakozási időt próbálja áthidalni a párt, amelynek politikusai is úgy értékelték a 2022-es évet, hogy fennállásuk leginkább embert próbáló esztendeje volt.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk