HosszúévekutánújraegyüttzenélKovácsÁkosésHauberZsolt, derültkiazon a szerdaisajtótájékoztatón, aholbemutatták a közösmunkaelsőszerzeményét. Ákoshangsúlyozta, azÚjrakezdhetnénkcímű dal nem a Bonanza Banzai újraéledését, hanemegyközösalkotóifolyamatelsőállomásátjelzi. A nagyközönségnek most bemutatottszintipop-szerzemény a 2084 című album és turné irányát folytatja, zenéjét Hauber Zsolt jegyzi, míg a dalszöveget Ákos írta.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy miután tavaly decemberben Ákos egyéves hazai koncertszünetet hirdetett, így a nyári fesztiválszezonban nem lesz látható a produkció. Jó hír viszont a rajongóknak, hogy az Újrakezdhetnénk című dal előfutára egy őszre tervezett, új dalokat felvonultató EP-nek, míg december 13-án a Budapest Arénában ad koncertet a megújult formáció. A zenekarban Ákos és Hauber Zsolt mellett ezúttal Lepés Gábor és Bánfalvi Sándor kap még helyet. Az Arénában tartandó koncertre már most is lehet jegyeket vásárolni, Ákos honlapjának webáruházban, illetve a Ticket Express országos hálózatában.

– Nagyon szeretem a rockzenét, élveztem azt is, amikor szimfonikusokkal, vonósokkal léphettem színpadra, de legnagyobb sikereimet tagadhatatlanul a szintipopos-szintirockos műfajban értem el. Hiszen a Bonanzát is szerette a közönség, a 2084 turné pedig talán a leglátogatottabb előadássorozatom volt, pedig 25 éve színpadon vagyok – mondta a Demokratának Ákos. – Különös jutalomnak tartom, hogy a dalaim megélnek többféle hangszerelésben, s nem kell egy szerepbe beszorulva alkotni. Így természetesen ebbe a szintipopos műfajba sem szeretnék beleragadni, könnyen elképzelhető, hogy egy vagy két év múlva megint azt érzem majd: valami mást szeretnék csinálni.

Ákos elmondta, a decemberi koncert, a zenekar felállásából is következően, az Újrakezdhetnénk hangvételét viszi majd tovább, de hogy pontosan hogyan áll össze a műsor, azt egyelőre ők maguk sem tudják, hiszen a dalválogatás folyamatának elején járnak.

– Az őszre tervezett kiadvány változatosnak ígérkezik. Zsolttól máris rengeteg demót kaptam, Szakos Krisztiánnak is van két nagyon jó dala, Lepés Gábor is készített egy ígéretes demót, nekem is vannak ötleteim, úgyhogy lesz miből válogatnunk. Aztán már „csak” hangszerelésileg kell összhangba hozni a kiválasztott dalokat – tette hozzá az énekes–dalszerző.

(bp)