Hirdetés

„Az a hatos fogat, ami volt, ebben a formában nem lesz többé. Ez egy elég egyértelmű válasz” – reagált Ungár Péter arra vonatkozóan, hogy a soron következő európai parlamenti és önkormányzati választásokon lesz-e együttműködés a baloldalon. A koalíciókat nem zárja ki, azonban szerinte az LMP-n kívül „mindenki súlyos öndefiníciós válságban van”. Ahogy rámutatott, a baloldali pártok akkor tudnának hatékonyan együttműködni, ha például lenne szociáldemokrata, liberális és zöld párt is, de ezek közül csak az LMP önazonos.

A műsorban kitértek arra is, hogy az LMP-s politikus gyakran kritizálja Karácsony Gergely főpolgármestert. Mint elmondta, nem a főpolgármester kvalitásaival van gond, hanem „rengeteg rossz kompromisszumot köt”.

„Azért köt rossz kompromisszumokat, mert a jelleme olyan. Nincs semminek éle, minden szétfolyik, mint ami viaszból van”

– magyarázta.

Ungár Péter meglátása szerint azonban nem a DK irányítja a fővárost. A műsorvezető felvetésére, miszerint a DK ténykedése nyomán felbomlanak a többpárti koalíciók az önkormányzatokban, és fővárosi szinten is látható, hogy kerületi vezetők és politikusok lépnek át Gyurcsány Ferenc pártjába, az országgyűlési képviselő azt mondta, szerinte másban rejlik a főváros gazdátlansága.

„Ez szerintem nem a DK. Ez a Karácsony Gergelyizmus, amelynek a lényege az, hogy ő a magyar liberális értelmiség politikai manifesztuma”

– fejtette ki.

A politikus szerint Karácsony Gergely azokkal az emberekkel veszi körül magát, akiket képviselni akar. Ennek okán pedig a főpolgármester mindig a liberális hangok igényei szerint változtatja a saját álláspontját, ami megmutatkozik a cselekedeteiben is.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a teljes beszélgetést pedig a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk