Hirdetés

Ungár Péter (LMP) azt mondta: az Országgyűlés az elmúlt időszakban tragikusan végzett abban, hogy eldöntse, a világ folyamatai közül mi a fontos. Szerinte a politikusok nem a fontos dolgoktól beszéltek, emiatt pedig a Ház nem tudott érdemben számot tartani az emberek figyelmére.

Egyaránt bírálta a kormányoldalt és az ellenzéket, de az Európai Uniót is, majd azt mondta: a leglátványosabb „színház” az unió és Magyarország viszonyának témájában zajlott.

Szerinte olyan dolgokról is lehetne beszélni, amelyek fontosak, például a multinacionális vállalatok egyre nagyobb befolyásáról az életünkre vagy arról, hogy megbomlott az ember és a természet kiegyensúlyozott viszonya.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára válaszában visszautasította Ungár Péter állításait, szerinte általában az embereket érdeklő fontos dolgokról vitázott az Országgyűlés. Ezért arra kérte a képviselőt: a kritikájával szorítkozzon a baloldaliak bírálatára.

A kormány és a kormánypártok ugyanis szerinte az elmúlt bő egy évtizedben a magyar emberek érdekében cselekedtek.

Válságok követték egymást, amelyek mind érdekelték az embereket – hangsúlyozta, jelezve: ilyen válság volt a bevándorlás. Rámutatott: a migráció kérdése újra napirenden van, a magyar emberek életét, biztonságát pedig meg kell védeni.

Szólt a koronavírus okozta válságról is, majd rátért a háborúra. Kijelentette: a magyar emberek érdeke a béke, az azonnali tűzszünet, a béketárgyalás, amelyért kiáll a kormány.

Visszautasította, hogy az ide érkező vállalatok ne fizetnének adót.

Korábban írtuk