Orbán bejelentése azt jelenti, hogy Magyarország egy elhúzódó és keserves válsággal néz szembe

Amit Orbán Viktor tegnap bejelentett, az azt jelenti, hogy Magyarország egy elhúzódó és keserves válsággal néz szembe.Tétlenkedés helyett nézzék át a DK 20 pontos javaslatcsomagját, és holnaptól kezdjék el megvalósítani azt!Kövesd élőben, és oszd meg Vadai Ágnes napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 6. April 2020
Hirdetés

Hozzátette: a kormány az elmúlt hetekben semmit nem tett az elbocsátások ellen, semmilyen segítséget nem nyújtott a cégeknek ahhoz, hogy ki tudják fizetni a béreket, semmilyen segítséget nem adtak a munkájukat elveszítő embereknek és az időseknek. A hétfőn bejelentett intézkedések nulla forintot érnek, a csomag egyetlenegy munkahelyet sem ment meg és egyetlenegy munkáját elveszítő magyar polgárnak nem fog segíteni – hangoztatta.

Jelenleg a becstelenek, akik munka nélkül a magyar adófizetők befizetésein és az európai forrásokon élősködve váltak Magyarország gazdag embereivé, nem igazán értik meg, miért kellene segíteni a becsületes embereknek – mondta, megjegyezve: a kormány sem méri fel, mekkora bajban van az ország. Javasolta, hogy adjanak azonnali juttatást az időseknek, duplázzák meg a családi pótlékot, a fizetések 80 százalékát biztosítsák azoknak, akik elveszítették állásukat, sürgette a rezsimoratóriumot is.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, a DK elnöke volt az, aki több százmilliós osztalékot vett fel a cégéből, ő érkezik elkobzott villából és ő intézett a saját cégének kedvezményes áramot miniszterelnökként. Ennyit a becstelenségről – fogalmazott.

Felsorolta a már korábban bevezetett intézkedéseket, a hiteltörlesztési, a kilakoltatási moratóriumot, a járulékok elengedését. Szólt arról, hogy a hétfőn bejelentett intézkedések – a többi között a 13. havi nyugdíj bevezetésének – részleteit a napokban nyilvánosságra hozzák. Szóvá tette, hogy azok javasolnak nyugdíjkiegészítést, akik korábban elvettek 2,4 millió nyugdíjastól egyhavi juttatást.