Hirdetés

A tárcavezető úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban voltak elkeseredett pillanatai, mert jogászként sokszor azt látta, hogy uniós intézmények a legalapvetőbb jogelveket is felrúgják az ideológiai elvárások teljesítése érdekében. Hozzátette: voltak olyan pillanatok is, amikor azt gondolta, hogy teljesen feleslegesen vesztegetik az időt olyan emberek meggyőzésére, akiknek már régen megírták a nemzetközi NGO-k, hogy mit kell mondaniuk vagy gondolniuk Magyarországról.

Szerinte ugyanakkor az elmúlt időszakban mintha valami gyökeresen megváltozott volna.

„Igazunk lett. A magyar embereknek lett igaza az igazán fontos dolgokban” – folytatta. Szerinte igaza lett a kormánynak abban, hogy a pénzügyi válságban nem a bankokat támogatta, hanem az embereket, igaza lett a rezsiharcban, és az illegális bevándorlás megállításakor is, hiszen ma már számos ország másolja a magyar lépéseket.

Hangsúlyozta: „igazunk lesz abban is, hogy megállítjuk az LMBTQ lobbit az iskolák kerítésénél.”

Kijelentette: érdemes volt harcolni a brüsszeli bürokratákkal, „ellenállni a liberális gőzhengernek”, „viaskodni Tavaresekkel, Sargentinikkel” és a „szélkakassá változott Európai Néppárttal”.

„Azért érdemes vállalni a konfliktusokat és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is” – mondta.

A miniszter hangsúlyozta azt is: a baloldal csak ideológiákat szül, teóriákat gyárt, csúcsokat hív össze, és hangzatos célokat tűz ki, közben pedig azt mondja, hogy mindenre a még több Európa a megoldás. Ezzel szemben – folytatta – Magyarország szövetségeseivel együtt kiáll a nemzetállamok szuverenitása mellett, mert hisz abban, hogy mindenkinek a saját szülőföldje és az ott élő emberek érdeke a legelső.

Nem akarunk egy „neo-marxista birodalom létrehozásában” részt venni – jelentette ki, hozzátéve, inkább megmutatják, hogy van a valóságban is működő alternatíva, egy olyan Európa-politika, amivel már sikerre vittek számos ügyet.

Úgy vélte: itt az ideje, hogy segítsenek Európának is visszatalálnia önmagához. Ezért mindenkit, még a „liberális médiával megfélemlített európai politikusokat” is csak arra bíztatta, mondják el a valódi véleményüket, mert a demokráciában élni annyit jelent, hogy nem kell félni.

Szerinte a magyaroktól azt is megtanulhatják az európaiak, hogyha szilárd a hitük, és valóban szeretik a hazájukat, akkor sikerülni fog.

Úgy értékelt: sok mindent elértek az elmúlt időszakban, és tudják már azt is, hogy megéri vállalni a konfliktusokat a hazáért, a kultúráért, a gyermekekért, és az alkotmányos identitás védelméért.

Korábban írtuk

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a kongresszusi beszédében kiemelte: sorsdöntő választásra készülünk, a jövőnk a tét.

Közölte: szüleink és nagyszüleink kezdték el 1956-ban a kommunista rendszer lebontását, a rendszerváltoztató folyamatot, amelyet a szovjet tankok eltiportak. Az, hogy 2006 „véres gyalázata” nem lett végzetes, az elmúlt évek kétharmados összefogásának, a nemzet teljesítményének köszönhető – mondta. Hozzátette: a Fideszben érvényesül mindaz, amit az MDF képviselt 1987 és 1990 között.

Úgy látja, háború van, támad egy balliberális globalista csoport, a „szivárványosok”, az LMBTQ-aktivisták, Brüsszel és a nyugati sajtó is. Mindezek ellenére 2010 óta aranykort él a nemzet – vélekedett.


Gyopáros Alpár, a Magyar Falu program kormánybiztosa arról beszélt, hogy napjainkban a falvak reneszánszát éljük, és minden szükséges intézményt újranyitnak, amelyet a baloldal bezárt. A vidéki, falusi embereket a baloldal zsigerből lenézi – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Magyar Falu program legfontosabb eredménye a fejlesztéseken kívül, hogy visszaadta a vidéki emberek hitét, és köszönet illeti a miniszterelnököt a programért. A falvakban élők bízhatnak a kormányban, és amíg a Fidesz van hatalmon, építenek, fejlesztenek és megerősítik a vidéket – jelentette ki.


Magyarország az elmúlt években ismét megmutatta Európának és a világnak, hogy nemzeti érdekeiért kész bármikor megküzdeni, szuverenitásából nem enged, és győzni is tud – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán vasárnap.

„Velünk, magyarokkal számolni kell. Nem adjuk a Földünket, nem adjuk a történelmünket, és nem adjuk a jövőnket sem. Megvédjük a magyar családokat, megőrizzük a családot annak, ami: az élet bölcsője, a büszkeség alapja, a hely, ahonnan jöttünk, és az érték, amit gyerekeinknek, unokáinknak továbbadunk.” – fogalmazott.

Hozzátette: hálás, hogy olyan országban élhet, ahol a család biztonságban van, és ahol csak a szülők dönthetnek gyermekeik neveléséről.

Novák Katalin – aki a kongresszuson miniszteri posztja miatt leköszönt a Fidesz alelnöki posztjáról – méltatta a kormány 2010 óta a családokért tett intézkedéseit. Elmondta: az elmúlt két évben 200 ezer fiatal pár életkezdését segítették a babaváró támogatással, év végére pedig eléri a százezret az otthonfelújítási támogatásban részesülő családok száma, valamint 200 ezer család otthonteremtését támogatták a CSOK-kal, ami közel egymillió magyar embert jelent.

Megjegyezte: ebben az egymillióban benne vannak azok a baloldali politikusok is, akik csak azután szüntetnék meg a családtámogatásokat, miután ők már mindannyian igénybe vették. Kitért arra is: 34 ezer határon kívül született gyermek családja részesült életkezdési támogatásban a köldökzsinór programon keresztül, és 2,5 millió nyugdíjas kapott 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot és a kiegészítő nyugdíjemelést.

Hangsúlyozta: a baloldal „családellenes politikája” megszüntette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatást és a 13. havi nyugdíjat is. Ugyanakkor – folytatta – a 2010-es családbarát fordulatnak mára már vannak kézzelfogható eredményei, Európában Magyarországon nőtt leginkább a gyermekvállalási kedv, a nők foglalkoztatottsága, és a házasságkötések száma is. Hozzátette: 123 ezerrel több gyermek született 10 év alatt, mintha maradt volna a baloldal. Arra is kitért: az abortuszok száma közel a felére csökkent.

Kijelentette: a munkát folytatják, jövőre a beteg gyermeket nevelő szülők támogatása a minimálbér szintjére emelkedik, jön a fiatalok adómentessége, a 13. havi nyugdíj, és 2 millió szülőnek adnak vissza 600 milliárd forintnyi adót.

A családtámogatások soha nem látott szintre emelkednek, 2010-hez képest 3,5-szer akkorára, ami a GDP 6,2 százalékát jelenti – közölte.

Jelezte azt is: a Fidesz elhagyta az Európai Néppárt „süllyedő hajóját”, és most egy új szövetséget hoz létre, amely összefogja a nemzeti szuverenitás, az egészséges önvédelem és a hagyományos családok pártján álló politikai erőket.

Azzal zárta beszédét: hivatását szerető nőként, három gyermeke jövőjéért, felelősséget viselő anyaként, hitvalló református keresztényként, hazájára büszke magyar emberként tudja, hogy a Fidesz politikai közösségéra van szüksége Magyarországnak, ahogy a Fidesznek is szüksége van a nőkre a jövőben is.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: tavasszal „jövőt választunk, a jelen és a múlt között dönthetünk”.

Emlékeztetett: azután, hogy a baloldal 2010-ben Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkretette az országot, két célt tűzött ki maga elé. Azt, hogy meg kell szabadulni a volt miniszterelnök terhes örökségétől, másrészt karanténba kell zárni „az ő szavaikkal náci Jobbikot”. A stratégiát sajátos módon hajtották végre, bő egy évtized elteltével a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a Jobbikkal a soraiban indul harcba a hatalomért – mutatott rá Gulyás Gergely.

A magyar Molotov-Ribbentrop paktumot a hatalom akarása, nemzetközi támogatóik és „az irántunk érzett gyűlölet” tartja össze – vélekedett a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a baloldal számára a hatalom cél, és nem eszköz, Soros György ma olyanokat is kész támogatni, akik pár éve még származása miatt listázni akarták, a gyűlölet mögött pedig „súlyos és jogos” kisebbrendűség érzés lakozik.

Míg a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz annak visszaadásáért dolgozik, míg ők elvettek egyhavi bért, ma több a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér volt – hívta fel a figyelmet. Gulyás Gergely a 2010 előtti kormányt az adóemelés világbajnokának nevezte, amely eladósította és csődbe vitte az országot, ezzel szemben a jelenlegi kabinet az adócsökkentés kormánya, amely a koronavírus-járvány kezdetéig radikálisan csökkenteni tudta az államadósságot.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szembeállította a gazdaság 2009-es hét százalékos visszaesését az idei hét százalékos növekedéssel, és arra is rámutatott, hogy a baloldal nyolc év alatt duplájára emelte a villany és háromszorosára a gáz árát, míg az elmúlt bő évtizedben a polgári kormány alatt húsz százalékkal csökkentek a rezsiköltségek.

Emlékeztetett a 2004-es „lelki Trianonra”, és közölte: a kormány az egységes magyar nemzetből kiindulva több mint egymillió magyarnak adta meg az állampolgárságot. Míg 2010 előtt korlátozták az alapvető szabadságjogokat, megverették az ellenzéket, a Fidesz vezette kormány helyreállította a rendszerváltoztatás alkotmányos rendjét, a kormánnyal szembeni törvényes egyet nem értés lehetőségét – mondta.

„Ők eladták a repülőteret, mi visszavásároltuk” – tette hozzá rámutatva, hogy 2010 előtt a magyar nemzetbiztonsági szervekhez is beengedték az oroszokat, a kormány ezzel szemben visszavásárolta a MOL orosz tulajdonrészét.

A baloldal időnként tud őszinte lenni – utalt a miniszter Márki-Zay Péterre, aki „nyíltan kimondta, ha győznek, vége a rezsicsökkentésnek”. A piaci árak Gulyás Gergely szerint egy átlagos magyar családnak 400 ezer forint többletkiadást jelentenének évente.

A vírus előtti tíz év a legeredményesebb évtized volt a mögöttünk hagyott évszázadban, és a Fidesz továbbra is a reményt jelenti Magyarországnak, pillanatnyilag az egyetlen reményt – jelentette ki Gulyás Gergely. Reményt a megmaradásra, a megerősödésre, a fejlődésre, az építkezésre, és arra, hogy úgy érjük el a nyugati életszínvonalat, hogy a Nyugat-Európában társadalmi rendezőelvvé vált elmebaj nem köszön be.

Csak rajtunk múlik, hogy reményeinkből bizonyosság, újabb négyéves polgári kormányzás legyen – fogalmazott.


Csak Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz-KNP akarja és tudja megvédeni a rezsicsökkentést, amely nyolc éve töretlenül működik – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Budapesten a párt 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a honvédelem és a rezsicsökkentés is nemzeti ügy, az erős, független és biztonságos Magyarország garanciája.

Emlékeztetett: a baloldal nyolc évre az egész ország „nyakába ültette a rezsidémonokat”, tizenötször emelték a háztartási gáz és villany árát az akkor már teljesen külföldi kézben, monopolhelyzetben levő energiaszolgáltatók kérésére. A gáz ára háromszorosára, az áramé kétszeresére emelkedett, 2002 és 2010 közt a kummulált infláció 58 százalék volt – mondta.

A kormányváltás után azonban lefékezték az áremelkedést, majd 2013-tól háromszor is csökkentették a gáz, a villany és a távfűtés árát összesen 25 százalékkal. Emellett a kormány csökkentette a PB- és tartályos gáz, a víz, valamint a szemétszállítás árát, teljesen ingyenessé tették a kéményseprést, 2033 magyar kistelepülésen pedig rendkívül sikeres a szociális tűzifa program – sorolta az intézkedéseket.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor és a Fidesz rezsicsökkentő politikájának lényege, hogy a magyar háztartásokat kiszolgáló egyetemes szolgáltatások területén nem a profitszerzés, hanem a családok ellátásbiztonsága az első.

Ezért szab a kormány ma is határt az áraknak – jelentette ki Németh Szilárd.

Visszaszerezték az erőműveket, az energiaelosztókat és szolgáltatókat, valamint a gáztározókat, amelyeket „csurig” töltöttek – mondta, hozzátéve, hogy „nyugodtan vághatunk neki a keménynek ígérkező télnek is”. Németh Szilárd szerint ezt szolgálja a 10+5 éves garantált gázmegállapodás Oroszországgal, és az is, hogy megépítik Paks II-t.

Kijelentette: Európában a felkorbácsolt, szabályozatlan piaci árak miatt van rezsiválság. A földgáz piaci ára 400, az áramé 100 százalékkal nőtt egy év alatt. Magyarországon kívül minden európai országban brutálisan nőttek az energiaárak, a magyar családokat viszont megvédte, és a jövőben is megvédi a rezsicsökkentés, amely a magyar gazdaság versenyképességét is erősíti.

Az egyetlen veszélyt a magyar energiabiztonságra Németh Szilárd szerint az jelenti, hogy Gyurcsány ferenc Márki-Zay Péteren keresztül visszalopakodna a hatalomba. Csak egy baloldal van, amely a rezsipolitikájában is visszahozná a 2010 előtti időket – fogalmazott.

Ha nem akarjuk, hogy visszatérjen a gáz- és villanyáremelések kora, ismét privatizálják a szolgáltatókat és Brüsszel szabja meg a magyar energiaárakat, és bennünket is „idióta kisfilmekben” okítsanak arra, hogy mi a teendő áram- és gázkimaradás idején, akkor győzni kell 2022-ben is – hívta fel a figyelmet a Fidesz alelnöke.