Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely, archív
Hirdetés

Magyarországé maradt a bővítési és szomszédságpolitikai portfólió, miután Ursula von der Leyen a román jelöltnőt, Adina Valeant bízza meg a közlekedési tárcával – írja a Magyar Nemzet.

Korábban arról szóltak a brüsszeli hírek, teszi hozzá a napilap, hogy Magyarország és Románia szakterületet cserélhetnek a következő Európai Bizottságban. Ursula von der Leyen hazánkat eredetileg a bővítési és szomszédságpolitikai, Romániát pedig a közlekedési portfólióval bízta meg. 

A friss hírek értelmében hazánk új jelöltje, Várhelyi Olivér a presztízsértékű bővítési területért felelhet, amennyiben sikeres meghallgatást tesz az EP-ben

– fogalmaz a Magyar Nemzet.

Az ellenzéki sajtó még szerdán is arról írt, hogy „Magyarország biztosa az eddigi tervekkel szemben mégsem a bővítést felügyelheti majd, hanem inkább a közlekedési ügyeket”, és hasonló tartalmú videót tett közzé Gyurcsány Ferenc felesége is nem sokkal dél előtt.

Fotó: Facebook, képernyőkép

„Várhelyi Olivér lehet, hogy biztos lesz, de hogy fontos pozíciót nem fog kapni, az szinte biztos. És ezt elsősorban nem önmagának, hanem Orbán Viktornak köszönheti” – mondta Dobrev Klára.

Ehhez képest este már az Index is azt írta, hogy Ursula von der Leyen szóvivője arról tájékoztatott: a román Adina Valeant felkérték a közlekedési portfólióval kapcsolatos feladatok ellátására.

„Mindez azt jelenti, hogy – kizárásos alapon – a magyar jelöltet, Várhelyi Olivért bízhatják majd meg a bővítéssel és szomszédságpolitikával kapcsolatos ügyek vitelével, ahogy azt eredetileg tervezték, amikor Trócsányi László kérték fel ugyanerre a feladatra” – tette hozzá az ellenzéki portál.