Hirdetés

Varju László (DK) kifogásolta, hogy az ország nem vezette be az eurót, ehelyett szerinte súlyos megélhetési válságba került az ország. Egyszerre irigykedhetünk a román bérek és árak miatt, de bármely uniós ország behelyettesíthető lenne ide – mondta.

Hazugságnak nevezte, hogy a háború lenne az áremelkedés oka. Szerinte az ok, hogy az Orbán-rendszer kerül egyre többe az országnak. Azért kerül ezer forintba egy kiló kenyér, mert Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt – jelentette ki.

Bírálta a „hatalmas” rezsiemelést is, mondván, az minden terméket drágábbá tesz.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a felszólalásból hiányolta a „dollárbaloldal” működésének ismertetését. Azt is megmondják a dollárokért cserébe, mit kell mondani a parlamentben? – kérdezte.

Korábban írtuk

Kijelentette: az egész világon inflációs válság van. Azt a brüsszeli szankciós politika okozta, amit a baloldal is támogatott – tette hozzá, azzal együtt: a baloldal számára a legfontosabb, hogy  megfeleljen megbízóinak.

Szólt arról, hogy 4,6 százalékos az éves gazdasági növekedés, amellyel az ország az élmezőnyben van az unióban. Eközben a munkanélküliség csökkent, a nyugdíjasok pedig inflációt meghaladó emelésben részesültek – mutatott rá.