Hirdetés

Varju László (DK) napirend előtt azt hangoztatta, a kegyelmi botárnnyal lehullott az álarc a kormányról, szerinte egy egész hálózat dolgozik a pedofilok mentegetésén.

A jó fideszes lehet pedofil, minden napra jut egy újabb hír, hogy „melyik pedofil barátjukat mentegetik és engedik szabadjára, miközben ájtatos körmondatokban beszélnek családról, gyermekvállalásról, hitről és nemzetről” – fröcsögte feldúltan.

A DK óriásplakátja az Isten, haza, pedofília felirattal megmutatja a kormánynak, hogy mit látnak, amikor belenéznek a tükörbe; a kormány Isten, haza, család szlogenjéből nem maradt semmi, helyette csak „lopás, csalás, pedofília” van – mondta Varju.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára így kezdte válaszát: Tisztelt V. László képviselő úr! Megjegyezte azt is, V. Lászlót két ügyben is elítélték az elmúlt napokban, de a baloldalon akkor sincsen következménye semminek, ha bíróság mondja ki, hogy bűncselekményt követnek el.

Dömötör Csaba azt felelte, a baloldal soha nem támogatta a gyermekvédelmi intézkedéseket. Nem támogatták 2012-ben a szigorúbb büntető törvénykönyvet, a pedofil nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elkövetőivel szembeni súlyosabb szankciókat, valamint, hogy a gyermekek védelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények ne évüljenek el.

Az államtitkár szerint a képmutatás netovábbja ezek után gyermekvédelemről szónokolni a Házban.

Nem véletlen, hogy még a baloldali politikustársaik is úgy vélekednek legújabb kampányukról, hogy a hányinger kerülgeti őket – mondta Dömötör Csaba.

Korábban írtuk