Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a családokról szóló nemzeti konzultációt bírálta napirend előtt.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Felszólalása végén széttépett egy konzultációs ívet, azzal érvelve, hogy a kormánynak nem ilyen „szennyet” kellene kiküldeni az embereknek, hanem olyan feltételeket kellene teremtenie, hogy ne menjen el több százezer ember Magyarországról külföldre dolgozni. Megjegyezte: egyetlen magyar család sem vállalta azt, hogy fényképét felhasználják a nemzeti konzultáció ívein, ezért „Putyinhoz fordultak”, és Oroszországból vettek képet.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy vélte: bár a képviselő a konzultációs ív széttépésével a kormányoldalt akarta megsérteni, valójában a magyar választókat és azokat sértette meg, akik véleményt nyilvánítanak. Megjegyezte: Bangóné Borbély Ildikó azért ülhet a parlamentben, mert 2004-ben a határon túli magyarokat elutasító népszavazáson saját maga és családja arcát adta a plakátokhoz.

Az MSZP büszkén osztotta meg Bangóné lerövidített dühödt performanszát a párt Facebook-oldalán: 

Bangóné széttépte a nemzeti konzultációt

Miszlikbe szaggatta a nemzeti konzultációs ívet Bangóné Borbély Ildikó a Parlamentben. Így tiltakozott az ellen, hogy a családok helyett kommunikációra költenek milliárdokat a fideszesek.> Oszd meg, ha te is így gondolod!http://bit.ly/2B48vUu

Gepostet von MSZP am Dienstag, 13. November 2018