Az Együtt az európai Magyarországért küzd – fogalmazott az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője az Együtt „Veszprémben sem adjuk a jövőnk” címmel szervezett tüntetésén Veszprém főutcáján vasárnap délután.

Fotó: MTI, archív

Szelényi Zsuzsanna a tüntetésre összegyűlt alig több mint két tucat ember előtt azt mondta: „Magyarország kormánya nem tartja be azokat a játékszabályokat, amelyek alapján ezt az országot európai országnak lehet tekinteni.”

Hozzátette: Veszprém egy európai város, itt magát mindenki európainak tekinti, és ebben a városban mindenki azt akarja, hogy Magyarország európai ország legyen és az is maradjon. Azért beszélünk ma, mert azt akarjuk, hogy a gyermekeink is európai Magyarországon élhessenek – hangsúlyozta a politikus.

Beszédében kitért a készülő civil törvényre, amelyhez hasonló – hogy a „civileknek ki kelljen írni a mellére vagy a homlokára, hogy külföldről támogatott szervezet vagyok” – szerinte csak Oroszországban van. Szelényi Zsuzsanna azt mondta: azoknak a szervezeteknek, amelyek erre kényszerülnek, rövid idő múlva eltűnnek a támogatói, összeroppannak és be kell zárniuk a kapuikat.

Az Együtt a veszprémi és ezzel párhuzamosan több más hazai nagyvárosban tartott tüntetésével a civilek által szervezett vasárnapi, budapesti megmozdulással vállalt szolidaritást.

MTI