A hírportál számos videót is közzétett a köztereken hatalmas vájatokat ásó és fényes nappal is vidáman szaladgáló, potenciálisan számtalan fertőzést hordozó rágcsálókról.

Hirdetés

A videókat ERRE A LINKRE kattintva nézhetik meg.

„Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!”

– mondja egy férfi az egyik felvételen.

A környéken élők a közegészségügyi veszélyek miatt aggódnak. Nemcsak a játszótéren tűnnek fel ugyanis a számos fertőzést terjesztő szőrös állatok, de a Promenad24-nek több lakó is arról számolt be, hogy rendszeresen bejárnak a környező lépcsőházakba is.

A gyerekek rettegnek, az ott élők undorodnak.

A portálnak nyilatkozó szülők, nagyszülők közül sokan felháborodásuknak adtak hangot, hogy bár a probléma több hónapja fennáll, és rendszeresen jelzik is a városnak, mégsem történik semmi, az önkormányzat nem oldja meg a patkánykérdést.

„Borzasztó, ami a Szabadság téren van. Lassan nem merünk a játszótérre menni a gyerekekkel, de a lépcsőházakban is aggódunk, mikor melyik lakásban és hol tűnik fel patkány. Közel egy éve még egy lakossági fórum is volt itt a helyszínen a városvezetők részvételével, ahol felhívták a polgármester és az illetékesek figyelmét a lyukakra, és azóta sem csinálnak semmi. A patkányok már lassan egy éve beköltöztek ide, és egyre többen vannak, elszaporodtak. Csak a legtöbbször akkora itt a fű és a gaz is, hogy nem látszanak ki belőle. De nemcsak a rágcsálók miatt nem szeretjük odavinni a kicsiket, hanem a gödrök miatt se. Némelyik annyira mély, hogy ha egy gyerek belelép vagy beleszalad, simán kitörik a bokája” – panaszkodott a Promenad24-nek egy asszony.

A további részletekről IDE KATTINTVA olvashatnak.

Korábban írtuk