Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: Karácsony Gergely „mindent ellenez, mindent opponál, akadályoz, ha úgy gondolja, oda is láncolja magát. Tiltakozik, nemet mond, de nem épít”.

Hirdetés

Valahogy a baloldallal kapcsolatban az embernek az az érzése, hogy saját alkalmatlanságát, cselekvőképtelenségét a mások ötleteinek lehúzásával akarják feledtetni – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint a Rákosrendezőre tervezett fejlesztés esetében csak a szokásosról van szó: „a nemek embere újra nemet mond, újra tiltakozik”. Karácsony Gergely négy és fél évig nem csinált semmit, „ötlete, elképzelése nem volt arról, hogy mi legyen a Rákosrendezőn”.

Elfogadták a BRFK 2023-as beszámolóját

A képviselők egyhangúlag fogadták el a tájékoztatót.

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány a testület előtt elmondta: az emberölések számában markáns csökkenés következett be, 2023-ban Budapesten 35 ilyen eset történt, és emberölés nem maradt felderítetlenül. A lopások esetében 3 százalékos emelkedés figyelhető meg, viszont az autólopások száma 8 százalékkal csökkent. A lakásbetörések száma 15 százalékkal csökkent, a rablásoké 8 százalékkal – közölte a rendőrfőkapitány, aki rámutatott: soha nem volt olyan kevés lakásbetörés Budapesten mint 2023-ban.

Korábban írtuk

Terdik Tamás kiemelte: átalakul a bűnözés, a kibertérben elkövetett bűncselekmények száma emelkedik.

A BRFK-hoz 2023-ban 201 ezer bejelentés érkezett, az átlagos kiérkezési idő 12 perc, így sikerült ismét az ország egyik leggyorsabb kiérkezési idejét fenntartani – mondta.