Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában arról beszélt: a főpolgármester még mindig azt állítja, hogy „csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést”, és még mindig mikroadományoknak hívja a friss, ropogós, sorszámfolytonosan kötegelt ötven és száz eurósokat, amelyek fizikailag sem férnek bele a ládába.

Hirdetés

Karácsony Gergely szembemegy a józan ésszel is, élő ember nincsen, aki elhinné a főpolgármester sztoriját, hogy „ládikákba gyűjtötték Mari nénik és Józsi bácsik kicsi összekuporgatott adományait” – jelentette ki a politikus. Karácsony Gergelynek volt ideje, elmondhatta volna magától az igazi történetet, válaszolhatott volna a kérdésekre, de más utat választott. Karácsony Gergelynek már késő ebben az ügyben, ráégett ez „a ládikás sztori” – mondta Wintermantel Zsolt.

Kijelentette, Karácsony Gergely szembemegy az OTP Bankkal és az általa megállapított tényekkel, a feljelentésében foglalt állításokkal, az adóhatósággal, amely nyomozást folytat az ügyben, valamint az újságíró társadalom azon részével, amelyek „próbálják objektíven látni a dolgokat”. Továbbá a főpolgármester szembemegy azokkal a pártokkal is, amelyek támogatták és a mostani pozíciójába juttatták – tette hozzá a politikus.

Wintermantel Zsolt azt kérdezte a Karácsony Gergelyt támogató pártok jelenlévő képviselőitől: hogyan tudnak jó érzéssel beülni a közgyűlésbe és a főpolgármesteri előterjesztésekről szavazni, miközben Önök is „hiteltelennek, elmeszüleménynek, bohózatnak gondolják a főpolgármester szavait”? Majd azt mondta, jó lenne, hogy elgondolkodnának azon, mennyire tisztelik a választókat, a budapestieket, a magyarokat.

Ezt követően a Fidelitas aktivistái az ülésteremben felmutattak egy transzparenst, amelyen Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének képmása volt látható, és az volt rá írva: „Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100?? Ezt ugye már ti sem hiszitek el?” Több másik aktivista nagyméretű 50 és 100 eurós bankjegymásolatot tartott a kezében.

Karácsony Gergely az elmondottakra reagálva arról beszélt: ez a kampány valószínűleg a magyar kampányok történetében a legrészletesebben vizsgált. Az ilyen vizsgálatok, amelyeket „a fideszes kézben lévő igazságszolgáltatásszerű szervek” elvégeznek, mindig a választás után szoktak lezárulni – mondta.

A főpolgármester kijelentette, teljes nyugalommal követi a vizsgálatokat, mert meg fogják állapítani, hogy a létező jogszabályoknak megfelelő módon történt minden.

Az mondta, egyetlen egy fillér közpénz sem volt az ellenzék kampányaiban. Ezzel ellentétben az itt felhánytorgatott összegek sokszorosát költötték el feltehetően közpénzből olyan emberek, akik megpróbálják a városvezetést és őt lejáratni – tette hozzá.

Korábban írtuk