Nehéz időszak készülődik, a 2024-es év rosszabb lesz, mint az idei – erre számít Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, aki párhuzamot vont a 2008-as gazdasági válság és az elhúzódó háború következtében kialakult helyzet között.

Hirdetés

A bukott miniszterelnök szerint az a különbség a 2008-as és a mostani helyzet között, hogy akkor tagadhatatlanul egy gazdasági világválság közepén volt Magyarország.

– Ezt a Fidesz magának köszönheti, valójában itt az orbáni gazdaságpolitika következményeit fizetjük meg

– hangsúlyozta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a pártelnök, aki szerint a 2008-as válságot ő nem okozta, hanem megoldotta.

– Annak nem én vagyok az oka, annak a világ az oka

– fogalmazott Gyurcsány, hozzátéve: a helyzet orvoslására ők három nagy kiigazító csomagot dolgoztak ki.

Pártja helyzetét értékelve a volt miniszterelnök közölte: nem az a végcél, hogy a DK az ellenzék legerősebb pártja legyen, hanem hogy másokkal együtt kormányozhassák az országot. – Erre ma az ő pártjának van leginkább adottsága – jegyezte meg. Elmondása szerint már több mint tíz éve vannak ellenzékben, ilyenkor készülni kell a kormányzásra, ezért jó az árnyékkormány – ismerteti cikkében a Magyar Nemzet.

A jövő évi választásokra térve a DK elnöke elmondta: véleménye szerint egy-két nem kívánt kivétellel mindenhol egy jelölt lesz, miként a fővárosban is egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt lesz. Mint mondta, Karácsony Gergely főpolgármester támogatottságával kapcsolatban még nincs döntés, de lehet olyan megfontolás, amelynek a végén azt javasolja a Demokratikus Koalíciónak, hogy támogassa Karácsony Gergely indulását.

A Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom 506 millió forintos támogatásának ügye kapcsán úgy fogalmazott:

ha elfogadjuk Karácsony Gergely állítását, hogy ezekkel a pénzekkel az adományozók civil szervezeteket valóban támogattak, ebben nincs semmi jogszerűtlenség. A kellemetlenebb része viszont az, hogy nem sikerült elhessegetni azt, hogy az előválasztáson ezek a pénzek esetleg előnyhöz juttattak egyeseket.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk