Az EIB által biztosított, 100 millió euró keretösszeg lehetőséget ad az MFB számára, hogy széles körben nyújtson finanszírozást olyan beruházásokhoz, melyek hozzájárulnak az üvegházhatású kibocsátás, illetve az energiaköltség csökkentéséhez, így a versenyképesség és a fenntarthatóság megerősítéséhez – írták a közleményben.

Hirdetés

Az MFB arról is tájékoztatott, hogy a környezeti fenntarthatóságot és az éghajlati fellépést támogató jelentős lépésként tekint az EIB az MFB-vel aláírt megállapodásra, melynek célja, hogy segítse az energiahatékonysági és megújuló energiával kapcsolatos beruházások finanszírozását. Az épületek energetikai korszerűsítése révén a projekt fontos szerepet játszik a szén-dioxid-kibocsátás és a légszennyezés csökkentésében, valamint enyhíti a végső kedvezményezettek energiaköltségeit. Az együttműködést az Európa Tanács Fejlesztési Bank (CEB) társfinanszírozza, a projekt várható összköltsége 150 millió euró.

Közölték: az EIB-vel kötött megállapodás nagy lépést jelent az MFB számára a zöld finanszírozási lehetőségek bővítése felé.

Korábban írtuk