Hirdetés

Zsigó Róbert (Fidesz) kiemelte, az EU képtelen az olyan problémák megoldására, mint a világjárvány, migráció, terror, háború, szankciók és az ezekből fakadó gazdasági nehézségek. Emellett belerángatnák Magyarországot a háborúba, migránskvótát és -gettókat erőltetnének az országra, miközben a nemzeti gazdaságpolitikába is beleszólnának – közölte.

Hozzátette: Brüsszel beengedné a génmódosított ukrán gabonát, amely elárasztotta a kelet-európai piacot, a háborúban álló Ukrajnát pedig gyorsított eljárásban akarja a tagállamok közé emelni, miközben a Magyarországnak járó, jogos forrásokat visszatartják – jegyezte meg.

Mint hangsúlyozta, egész Európa szempontjából meghatározó a migránskérdés; a terrorfenyegetettség összefüggésben áll a migrációval. Brüsszel ezt a tényt a szőnyeg alá söpörve migrációs paktumot fogadott el, amiben a teljes magyar ellenzék támogatta – emlékeztetett.

„Számunkra viszont a magyar emberek biztonsága, így a gazdasági biztonsága kiemelten fontos” – mondta. Hozzáfűzte: a magyar kormány bevezette a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót. Brüsszelben ezeknek az intézkedéseknek az eltörlését akarják elérni, miközben a jogosan járó forrásokat visszatartják – hangoztatta.

Korábban írtuk

Kiemelte: Brüsszelben változást kell elérni, ezért arra buzdított mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: „nem az unióban kell elérni változást, hiszen az unió mi vagyunk, hanem a brüsszeli bürokraták világában”. Ennek elérésére a kormány immár 13. alkalommal indít nemzeti konzultációt, hogy az így kapott támogatással magabiztosan tárgyalhasson Brüsszelben.