Zugló baloldali vezetése a helyi zeneiskola helyett egy Soros hálózathoz köthető magánalapítványnak adná bérbe a korábban a Budapesti Metropolitan Egyetem által használt Egressy úti épületet – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

– Nem a kerületi lakosok közérdekű szempontjait, hanem a baloldalhoz köthető üzleti érdekeket tartja fontosabbnak Zugló vezetése, amely arra készül, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem által 2020 augusztusáig használt Egressy úti épületet, amely önkormányzati tulajdonban van, a saját hasznára határozatlan időre bérbe adja egy Soros-hálózathoz köthető magánalapítványnak, havonta nettó 5,3 millió forintért. Az ingatlanért a jogcím nélkül maradt korábbi bérlő jelenleg is használati díjat fizet az önkormányzatnak – közölte Alsórákos fideszes országgyűlési képviselője.

Szatmáry Kristóf  hangsúlyozta: annak ellenére döntene így az önkormányzat, hogy a köztulajdonú iskolaépület ideiglenes használatára a kerület egyik legsikeresebb állami oktatási intézménye, a Columbus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium is bejelentkezett, mert a jelenlegi épületük teljes körű felújítás, bővítés előtt áll.

Szatmáry közölte: ehhez képest az MSZP-s Horváth Csaba vezette önkormányzat megpályáztatta az épületet, amely eljárásban három pályázat közül végül egyetlen nyerte el a képviselő-testület által megszavazott bérleti jogot: a Niedermüller Anna által képviselt Ezer Gyerek Egyesület.

A külföldről  54 ezer euróval támogatott, no-go zónás civil szervezet magániskolákat tart fenn és érzékenyítő kurzusokat indít a közoktatás résztvevőinek, EU-programok részeként. 

– A baloldali kerületvezetés inkább Niedermüller Péter lányának adná oda a több mint háromezer négyzetméteres épületet a kerületi családok helyett egy 6+1 évfolyamos gimnázium működtetésére – mondta Szatmáry Kristóf, aki a pályázat érvénytelenítését sürgette.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!