De az sem okozott problémát, hogy tartalmilag alacsony színvonalú pályázatokat nyújtottak be. Azért sem vonta senki felelősségre az egyesületek képviselőit, hogy olykor szabálytalanul készítették el a pályázati beszámolót.

A „Kutyatartás hatásai a közbiztonságra” nevű pályázattal is nyert pénzt a fővárosi önkormányzattól a paksi székhelyű Vörös Fenyő Egyesület. A Zuschlag-per bírája a tárgyaláson idézte a Főpolgármesteri Hivatal illetékes ügyosztályának jogi szakreferensét, aki az ügyészségen tett vallomásában még azt mondta: olyan pályázatok is kaptak támogatást, amelyek teljesülése megkérdőjelezhető volt.

A Főpolgármesteri Hivatal beidézett alkalmazottja a bíróság előtt azonban már másképpen fogalmazott. Bánfi Réka „őszinte” elmondása szerint bele sem lapoztak az iratokba.

A védelmi ügyosztály másik munkatársa azt vallotta: szakmai értékelést nem végeztek a pályázatoknál: tartalmi kérdésekben a városrendészeti bizottság döntött.

A bizottság korabeli és jelenlegi elnöke, Danielisz Béla MSZP-s fővárosi képviselő. A per másodrendű vádlottja korábban azt vallotta, hogy Zuschlag közvetlenül tartotta a kapcsolatot Danielisszel. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság szeptember 29-én hallgatta volna meg Danielisz Bélát, de a szocialista politikus külföldi útjára hivatkozva előre kimentette magát.

(hírTV)