Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes a Magyar Nemzet kérdésére a lappal közölte, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János már harmadszor tagadta meg a vallomástételt.

A lap megtudta azt is: a nyomozó hatóság gyanúsítottként meghallgatott egy kiskunhalasi ügyvédet, Szente Zsoltot, aki eddig a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját, Őri Andrást, a Fiatal Baloldal volt zalai elnökét védte.

Emlékezetes, hogy az Élet és Irodalom a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódó több alapítványról és egyesületről írt. Egyikük, a Harmadik Évezredért Alapítvány élén Zuschlag, majd Őri András állt. A szervezet valótlan tartalmú pályázataival a gyanú szerint kilencmillió forint kárt okozott. A Fidesz ifjúsági tagozata korábban arról tett fel kérdéseket, hogy Őri segítségével jutott-e közpénz az MSZP-hez.

Házkutatást tartottak az oktatási tárcánál is

Házkutatást tartottak több zuglói szocialista városatyánál a Kecskeméti Városi Ügyészség munkatársai a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódóan. A hvg.hu értesülései szerint köztük van Kemecsei Árpád, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke, valamint Komlódi Gábor, a XIV. kerületi MSZP volt frakcióvezetője.

A házkutatásokat a lap értesülései szerint a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. fb-elnökének, Kemecsei Árpádnak az irodájában kezdték, majd a férfi mogyoródi lakásán folytatták. A hvg.hu úgy tudja, hogy az fb-elnökön kívül Komlódi Gábornál, a volt frakcióvezetőnél is nyomoztak. Kemecsei Árpád nem cáfolta a lap értesüléseit, de az ügyben nem kívánt nyilatkozni. Szabó Ferenc főügyész-helyettes a hvg.hu-nak csak annyit árult el, hogy több személy lakásán hajtottak végre házkutatást a fővárosban.

A hvg.hu korábban beszámolt arról, hogy Kemecsei Árpád és Komlódi Gábor ajánlást kért a XIV. kerület két országgyűlési képviselőjétől, Csiha Judittól és Baráth Etelétől: a Táncsics Mihály Alapítvány, az MSZP pártalapítványa fél-fél millió forintos pályázati támogatásához kértek segítséget az Y-Generáció és a Szövetség a Modern Magyarországért egyesületek számára. A pénzzel viszont nem tudtak elszámolni. Ezt a két szervezetet is vizsgálják a Zuschlag János és hét társa ellen különösen nagy értékre elkövetett csalás ügyében.

A Népszabadság értesülései szerint az ügyészek tegnap az Oktatási és Kulturális Minisztériumban is házkutatást, iratlefoglalást tartottak, miután Kemecsei korábban a tárca munkatársa volt.

(hvg.hu/Népszabadság/Magyar Nemzet)