Zuschlag konkrét instrukciókat adott Kullainak, akinek kecskeméti lakásába egy időszakban több fiktív egyesület is be volt jelentve. Zuschlag a következőket mondta a telefonba: „Ha megkérdezik, akkor azt kell mondanod, hogy téged Kisbaranyi László annak idején megkért. Nem emlékszel a nevére…”

A „Kisbaranyi” sztorit egyébként korábban már Lados István is megerősítette a bíróságon, amikor elmondta, hogy a halottról Zuschlag még fényképet is adott neki azért, hogy – ha fotókat mutatnának az ügyészek a kihallgatáson – fel tudja majd ismerni az elhunytat. Kullai vallomásának lényege, hogy egyfajta szívességként, úgymond „tiszteletbeli” elnökként vállalta el fiktív egyesületek elnöki pozícióját. Meggyőződése volt akkor, hogy ezek az egyesületek működnek. Pályázni soha nem pályázott, viszont a mások által benyújtott sikeres pályázatok után, az egyesületek számlájára érkezett pénzeket felvette, majd átadta Katusnak, illetve Ladosnak.

A szerdai bírósági tárgyaláson Kullai több pontban is ellentmondásba keveredett: részben korábbi, az ügyészségen tett vallomásaival, részben önmagával is. Ezért egy idő után dr. Fodor Endre kérdéseivel szemben „sündisznó állást” vett fel, és sorozatos válaszai így szóltak: „Már nem emlékszem…!”

(baon.hu)