Szeptember 9–13. között a hazai pincészetek színe-java mellett számos külhoni borászat legjobb tételeivel várja az érdeklődőket a 24. Budavári Borfesztivál.

Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén idén is ott lesznek a rangos hazai és külföldi szakmai megmérettetéseken elismeréseket szerzett tételek és azok alkotói. A Budavári Borfesztivál idén a játékosságra helyezi a hangsúlyt, ennek jegyében a vállalkozó kedvű érdeklődők kvízek segítségével mérhetik le borismeretük szintjét, miközben értékes nyereményekre is szert tehetnek.

A hagyományoknak megfelelően idén is lesz Boregyetem, melynek aktuális témája Tokaj-Hegyalja lesz, fókuszban a Tokaj Kereskedőház boraival, melyek a teljes megújuláson áteső állami tulajdonú pincészet új filozófiáját mutatják meg, olyan különlegességeket is felsorakoztatva, mint az 5 és 6 puttonyos aszú-hordóminták vagy épp az aszúeszencia.

A Budavári Borfesztivál idén is ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal, továbbá neves művészek produkcióival várja a bor és a kultúra szerelmeseit, fellép mások mellett Maszkura és Tücsökraj, a Cimbaliband, a Tárkány Művek, a Vivat Bacchus, Herczku Ági és a Banda, a Sárik Péter Trió, a Group’N’Swing, a Kertész Táncegylet, a Lippentő Táncegyüttes, a Gödöllő Táncegyüttes, valamint Pál István Szalonna és Bandája. Lesz ezen kívül szüreti felvonulás, melynek együttműködő partnere a Magyar Művészeti Akadémia.

A hagyományos jótékonysági borárverés bevételét idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére fordítja.

A 24. Budavári Borfesztiválra belépőjegyek 3000 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Broadway Jegyiroda (www.broadway.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.

További információ: www.aborfesztival.hu

Ágoston Balázs