A Vöröskeresztnek mindig nagy nehézséget jelent, hogy a nyári hónapokban biztosítsa a megfelelő vérmennyiséget, hiszen a vakáció miatt sokkal kevesebb a véradó. Immár második éve azonban az Indesit Company segít abban, hogy a nyári fesztiválokon a Vöröskereszttel együtt toborozzon donorokat. Az olasz háztartási nagygép gyártó többek között gasztronómiai fesztiválokra és más olyan programokra látogat, ahol rengeteg ember fordul meg, így nagyobb az esélye annak, hogy sokakat lehet mozgósítani a nemes cél érdekében. Idén nyáron a véradók között értékes mosógépeket sorsolhat ki a Vöröskereszt az Indesit Company jóvoltából.

„A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben nagyon rég óta szervezünk véradást, évente öt alkalommal, hiszen a vezetőség elkötelezett támogatója a véradás ügyének. Négyszer a munkatársak között, egyszer pedig – mindig augusztusban – a vendégek bevonásával. Most augusztus 13-án, csütörtökön lesz a véradó nap, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy 60 főre számítunk, akiknek meglepetéssel is kedveskedünk, hiszen minden véradó egy 5000 Ft-os kupont kap, amit az Euronics áruházakban lehet beváltani Indesit és Hotpoint-Ariston gépekre, emellett pedig egy Indesit mosógépet is kisorsolunk a donorok között” – újságolja Varga Lajosné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei véradásszervező koordinátora.

A véradás ideje és helye:

Augusztus 13. (csütörtök), 9-15 óra között – Hungarospa Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt., Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.