A kökényesdi horgásztó mellett rendezett első nemzeti ifjúsági tábor időpontja 2009. július 9-13. A rendezvény fővédnöke Mádl Ferenc, Magyarország volt köztársasági elnöke és Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, EP-képviselő.

A partiumi fiatalok célja: a nemzettudat erősítése, a nemzeti önbecsülés visszaszerzése, továbbá szoros kapcsolatok kialakítása és ápolása más – nemzetünkért tenni akaró – szervezetekkel, és történelmi egyházakkal.

A rendezvény szervezői szeretnék elérni, hogy a résztvevő gyermekek és felnőttek, fiatalok és „örökifjak”, fiúk és lányok, mindenki megtalálja a neki tetsző programokat, anélkül, hogy politikai tőke kovácsolóinak áldozataivá válnának.

Naponta nemzeti tudatot erősítő irodalmi, történelmi, kulturális előadásokat hallgathatnak majd a Fesztivál résztvevői. Az előadók között található Raffay Ernő, Takaró Mihály és Vekov Károly történészek, Tőkés László EP-képviselő, Bartha József tiszteletes és Gergely István, a csíksomlyói „Árvácskák” „atyja”, Mikola István és Vona Gábor politikusok, valamint Buzányszky Jenő, a legendáshírű Aranycsapat még élő futballistája stb. Ezen kívül lesz néptáncbemutató, borkóstoló, horgász- és halászléfőző-verseny, és még számtalan program várja a vendégeket.

Esténként neves együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt! A magyarországi zenekarok között található július 9-én az Osztováta és az Ismerős Arcok, július 10-én a Tűzmadár, Ossián, július 11-én az Expirit, Invader, a Kalapács, július 12-én October, 4Ever, Bikini, július 13-án Kormorán, Zanzibár, és az Ordibáló Szamócák.

www.hidfesztival.eu

www.hidegyesulet.5mp.eu