Fotó: ShutterStock/rbrown10, illusztráció
Hirdetés

Kaliforniai vadvédelmi szakértőknek eddig még nem sikerült befogniuk a 841-es számú, eredetileg fogságban született, ötéves nőstényt. A kedvezőtlen időjárás mellett az is nehezíti dolgukat, hogy az állat ügyesen kijátssza a befogására tett kísérleteket.

A vidra egyre nagyobb rajongótáborral rendelkezik a közösségi oldalakon, és sokan érkeznek a partra, hogy egy pillantást vethessenek a harcias ragadozóra.

A tengeri emlőst egy profi fotós tette híressé, aki olyan fotókat és videókat tett közzé róla, amelyeken szörfösöket zaklat és felszáll a deszkáikra. A vidráról olyan felvétel is készült, amelyen éppen kiharap és letép egy-egy darabot egy szörfdeszkából.

Az állatot befogni szándékozó csapat egy csali szörfdeszkával próbálta elkapni őt. A vidra többször fel is pattant a deszkára az elmúlt napokban, de mihelyst azt közelebb vontatták a vadvédelmisek hajójához, a nőstény elúszott.

Korábban írtuk

Szakértők szokatlannak nevezték a vidra agresszív viselkedését, amelynek hátterében hormonális változásokat vagy túlzott emberhez szokottságot gyanítanak.

A 841-es számú vidra fogságban született, és 2020 júniusában engedték szabadon. A ragadozó nem először agresszív az emberekkel.

A tengeri vidrák korábban a Kaliforniai-öböltől Alaszkáig benépesítették Észak-Amerika nyugati partvidékét, azonban a szőrmevadászok miatt állományuk a 20. század elejére erősen lecsökkent. Az óvintézkedéseknek köszönhetően egyedszámuk később újra növekedésnek indult, és jelenleg mintegy háromezer állat él a térségben.