Koroknai Edit elmondta: évente több száz óvodás és kisiskolás gyerek vesz részt a programjaikon a különböző táboroktól (mozgásfejlesztő, fotós, lovastábor), az óvodai csoportos foglalkozásokon, illetve tematikus napokon át a lovaglásig.

Hirdetés

A Kortaportára rendszeresen járó gyerekek több mint 70 százaléka fejlesztő célú foglalkozásra, lovagoltatásra érkezik; többek között beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, egyensúlyproblémákkal, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő vagy épp szorongó, szenzoros gyerekekkel foglalkoznak – jelezte a szakember.

Hozzátette: nyáron több mint 100 kisgyerek töltött tanyasi körülmények között egy-egy hetet a Kortaportán, míg télen olyan rövidebb tematikus programokra várják az állatokat és a természetet kedvelő gyerekeket és szüleiket, mint például a földi kurzus a lovakkal kicsiknek és nagyoknak, vagy a Fülétől a farkáig című tábori programok, illetve az éjszakai „világítós” lovaglás.

Ezúttal karácsony-köszöntő és óévbúcsúztató szakmai és családi programokat rendeznek: „lovazással”, játékokkal, és óévi slambuckóstolással várják a gyerekeket és felnőtteket a debreceni Kortaportán – mondta Koroknai Edit.

Korábban írtuk