Különleges feldolgozást kapott József Attila Mama című költeménye. Vastag Csaba és Eke Angéla pénteken a TV2 Csak show és más semmi című műsorában homokanimációval vitték színpadra a verset.

Képernyőfotó: TV2 Csak show és más semmi

Képernyőfotó: TV2 Csak show és más semmi

A Csak show és más semmiben tizenkét sztár versenyez, akik hétről hétre párokba rendeződve tanulnak meg egy-egy olyan produkciót, amilyet azelőtt még nem csináltak. Eke Angéla a péntekit megelőző adásban a homokanimációt választotta, és Vastag Csabával állt párba.

A két versenyzőt Hidvégi Áron festékanimátor és Cakó Dániel Medárd homokanimátor, Cakó Ferenc híres homokművész fia készítette fel.

A produkcióhoz az élő animáció mellett előre elkészített háttereket is használtak. A verset felvételről hallhattuk, szintén Eke Angéla és Vastag Csaba előadásában. Az előadás végén a két versenyző is részese lett a művüknek.

A zsűriben helyet foglaló Balázs Andrea színművész elsírta magát az előadáson, amely elhunyt édesanyjára emlékeztette. A zsűri és a műsorvezetők is az est legmeghatóbbjának nevezték a vers feldolgozását.

//tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/276372_megindito-ez-az-adas-legmeghatobb-produkcioja-a-csak-show-es-mas-semmiben.html
Homokanimáció
E különleges animációs technika alkalmazása során a művészek a homok folyékonyságát használják ki. A szinte folyékony homokot az összeszorított kezükből általában alulról megvilágított üveg- vagy átlátszó műanyaglapra szórják. Más animációs technikákkal (pl. rajzfilm, gyurmafilm) ellentétben itt élőben születik meg a film, a művész kezei pedig annak részeivé válnak. A homok előnye, hogy egyszerűen formálható: könnyen hozzáadhatunk a már lerajzolt formákhoz vagy elvehetünk belőlük, ezzel mozgásba hozva a képet.