A közlemény szerint a Várkert Bazár környékén, a budai alsó és felső rakparton, valamint a Szabadság hídon kell közlekedési változásokra és lezárásokra készülni. A korlátozások érintik a közösségi közlekedést is: a kiskörúti 47-es és 49-es villamosok napközben csak a budai oldalon közlekednek, Dél-Buda és a pesti oldal között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánlják.

Hirdetés

Szombaton üzemzárástól vasárnap 16 óráig lezárják a Várkert rakpartot és a villamosvágányokat is; vasárnap 0:01 órától 17 óráig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát; 7 órától 14.30-ig pedig a Szabadság hidat.

Ugyancsak 7 órától 15 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között; a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között; a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között. A Szent Gellért rakparton a Szabadság híd és a Döbrentei tér között a gépjárművek a villamosvágányon közlekedhetnek – írta a BKK.

A közösségi közlekedésben is lesznek változások: vasárnap 16 óráig a 19-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között közlekedik. A 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Margit körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.

Továbbá vasárnap 7 és 15 óra között a 107-es és a 133E autóbusz pesti végállomásuk felé terelve, a Karinthy Frigyes út – Bartók Béla út – Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért rakpart útvonalon közlekednek. A 47-es és a 49-es villamosok csak Budán, a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek. Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánlja a BKK.

Korábban írtuk