Így várták és ünnepelték az új esztendőt világszerte.

Fotó: MTI/EPA/AAP/Brendan Espsito

Tűzijátékkal köszöntik az új évet a Sydney kikötőjében 2018. december 31-én, szilveszter éjszakáján. Balról az Operaház, középen a Harbour híd látható.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hagyományőrző tülköl a Hajdúszoboszlón rendezett óévbúcsúztató csergetésen 2018. december 31-én. A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a helyiek a „Szoboszlót” fenyegető török hadsereget.

Fotó: MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ünneplők várják a déli harangszó kezdetét kezükben szerencsét hozó szőlőszemekkel a madridi Napkapu téren, a Puerta del Solon 2018. december 31-én, a szőlőevési tradíció főpróbáján. A spanyol hagyományok szerint az óévbúcsúztatók december 31-én éjjel, az új évet jelző tizenkét harangütés mindegyikére bekapnak egy-egy szőlőszemet, amelyek szerencsét hoznak az új évre. Ha elszámolják magukat, balszerencse vár rájuk.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Szilveszteri tűzijáték Pécs felett 2019. január 1-jére virradó éjjel.

Fotó: MTI/AP/Szakcsaj Lalit

Szerzetesek takarják be lepellel a koporsókat, amelyekben hívők fekszenek virággal és füstölőkkel a kezükben a Bangkok külvárosában lévő Takien buddhista templomban tartott óévbúcsúztató szertartáson 2018. december 31-én. A halált és újjászületést szimbolizáló ceremónia résztvevői reményeik szerint a balszerencséjüktől megválva szerencsésen kezdik majd az új évet.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Boldog új évet!” felirat a 16-os busz kijelzőjén a budapesti Clark Ádám téren 2019. január 1-jére virradó éjjel.

Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail

Tűzijáték fénye világítja meg az égboltot a Petronas ikertornyokkal a háttérben Kuala Lumpurban 2018. december 31-én.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Csordás Emil hajt a budapesti Kincsem Parkban megrendezett hagyományos óévbúcsúztató Ügetőszilveszteren 2018. december 31-én.

Fotó: MTI/EPA/Wallace Woon

Tűzijátékok petárdái robbannak a szingapúri Marina-öbölben 2019. január 1-jén.

Fotó: MTI/EPA/Keystone/Adrian Perritaz

Hegyikerékpárosok versenyeznek a hóban Villars svájci alpesi üdülőhelyen az év utolsó napján, 2018. december 31-én. A versenyen mintegy százötvenen álltak rajthoz.

Fotó:  MTI/EPA/Clemens Bilan

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az új év beköszöntét ünneplik mulatozók a berlini Brandenburgi kapu előtt szilveszter éjszakáján, 2018. december 31-én.

Fotó: MTI/EPA/Bax Lindhardt

Újévi fürdőzők ugranak be a 6 Celsius-fokos tengervízbe a koppenhágai kikötőben szilveszter napján, 2018. december 31-én.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szilveszteri tűzijáték a Hősök terén 2019. január 1-jére virradó éjjel. Jobbról a Millenniumi emlékmű főalakja, Gábriel arkangyal szobra látható.

Fotó: MTI/EPA/Szandzsív Gupta

Indiai lányok az új év beköszöntét ünneplik Bhopálban szilveszter éjszaka, 2018. december 31-én.