A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalára múlt héten tették fel azt a videót, amelynek tanúsága szerint budapesti tűzoltók egy második emeleti párkányról mentettek meg egy kistestű kutyust.
 

Képernyőfotó: Facebook.com


Képernyőfotó: Facebook.com

A Katasztrófavédelem által megosztott poszt szerint az eset az V. kerület Kossuth Lajos utcájában történt. A kiskutya minden bizonnyal egy nyitott ablakon keresztül mászhatott a csupán 60 centiméter széles párkányra.

A kis rosszcsont szerencséjére nem csupán a tűzoltók tettek meg mindent a megmentéséért, de az apró eb sem tűnt félősnek, és láthatóan minden valódi kétségbeesés nélkül ugrott a segítségére siető tűzoltók karjába, akik aztán már biztonságban, a földön kézről kézre adták és simogatták a különlegesen szerencsés négylábút.

A Facebook-posztból megtudjuk, hogy az eb gazdija nem volt otthon, ezért a kis hógolyót átadták a Rendőrségnek.

A drámai videót az alábbiakban tekinthetik meg:
 

Kiskutyát mentettek a tűzoltók a belvárosban

Kiskutyát mentettek a tűzoltók a belvárosbanAz V. kerületben, a Kossuth Lajos utca egyik régi épületének második emeleti párkányára mászott ki egy fehér szőrű kistestű kutya hétfő délután. Az eb vélhetően a lakás nyitott ablakán keresztül jutott a párkányra, ahol leült a mintegy hatvan centiméter szélességű peremre, és kíváncsian szemlélte a Kossuth Lajos utca forgalmát. A járókelők riasztották a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A rajok – a járókelők megkönnyebbülésére – egy létrás tűzoltóautó segítségével óvatosan leemelték a négylábút a magasból. A tűzoltó gépjárműben megitatták az ebet, majd – mivel a kutya gazdája nem tartózkodott otthon –, átadták a rendőrségnek.A felvételt Schulz László tűzoltó főtörzsőrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának munkatársa készítette.

Gepostet von BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság am Montag, 12. März 2018