Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt – írta a The Guardian online kiadása.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nyugat-Pápua tartomány egy krokodiltenyésztő farmján késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek lemészároltak 292 krokodilt, egymásra dobált véres tetemeik képeit az Antara indonéz hírügynökség tette közzé. (Egy fotót megtekinthetnek a Guardian oldalán, IDE kattintva.)

A vérengzést egy 48 éves férfi halála válthatta ki, aki füvet szedett állatetési célból, amikor egy hüllő rátámadt – mondta el a tartomány állatvédelmi vezetője.

„A farm egyik alkalmazottja meghallotta, ahogy valaki segítségért kiáltott, gyorsan odament és látta, ahogy a krokodil a férfire támad” – folytatta Baszar Manullang.

Mint mondta, az áldozat szombati temetése után a helybeliek behatoltak a farmra és lemészárolták a krokodilokat.

A telep 2013-ban kapott engedélyt, hogy védett bordás és új-guineai krokodilokat tenyésszen a fajok megőrzése és néhány állat leölése és hasznosítása céljából.

Az engedély kikötötte, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét.

„A farmot körülvevő terület biztonságáról is gondoskodni kell, hogy többet ne történhessen ilyen tragédia” – tette hozzá Manullang.