Idén is meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., amely 12. életévüket betöltött egyéni alkotók és csoportok ötleteit várja szeptember 26-án éjfélig öt vidéki és egy budapesti gyalogos aluljáró falának kidekorálására.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Diákok festményei díszítik a nyíregyházi vasútállomás aluljáróját  (Fotó: MTI, archív, illusztráció)

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint Budapesten a Mexikói út, valamint Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés egy-egy vasúti gyalogos aluljárójába elképzelt alkotások látványterveit várják.

A MÁV közleménye szerint a pályázatra egyéni alkotók vagy maximum 15 fős csoportok jelentkezhetnek legfeljebb két darab, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel. Az A4-es méretű látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban a vállalat honlapján közzétett címre megküldeni.

A beérkezett pályaműveket a MÁV Zrt. aszerint értékeli, hogy azok alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására. A MÁV minél több alkotó részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért több pályamű is kikerülhet a falakra.

Az engedélyezett terveket október 1. és november 30. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket a MÁV biztosítja.