A december elsején induló akcióra olyan szervezetek, alapítványokat várnak, amelyek rászoruló gyermekekkel (7-14 év) foglalkoznak – tájékoztatta az MNM az MTI-t. Mint írják, múzeum és egy édesipari magyar vállalat közös akciójában a 7-14 év közötti gyerekcsoportok ingyenes tárlatvezetéseken, kincskeresőprogramokon vehetnek részt, valamint édesség-ajándékcsomagot kapnak a közeledő ünnep alkalmából.

Hirdetés

Az intézmény múzeumpedagógusai változatos témákkal készülnek a gyerekeknek. Keddenként és péntekenként a tárlatvezetéseken a résztvevő csoportok olyan témák közül választhatnak, mint a Magyar Királyság fénykora: a középkor, valamint A török kori Magyarország, vagy a Római Lapidárium. Megismerhetik a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig, a mohácsi csatától Buda visszafoglalásáig, de a római mindennapokról is többet tudhatnak meg a résztvevők.

A kutatófüzetek segítségével minden nap (hétfő kivételével) kincskereső programokat is szervez az MNM. Ezekben a gyerekek felfedezhetik a Seuso-kincsek egyik darabján keresztül Akhilleusz, ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjait. Emellett lesznek kalandjátékok is.

A gyerekcsoportok az utazásukhoz ingyenes vasúti kedvezményt igényelhetnek, erről a múzeum oldalán lehet tájékozódni. December 9-én adventi családi napra várja az érdeklődőket az MNM Csengőszó címmel, ahol mindenki elmerülhet a századforduló karácsonyi hangulatában – áll a közleményben.

Korábban írtuk