Fotó: MTI/Rosta Tibor
Németh Balázs, az augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Bodó Richárd, a Pick Szeged kézilabdacsapatának játékosa az V. Szeged Maratonon 2023. április 16-án.
Hirdetés

A szervezők közleménye kiemelte, a vb-t felvezető Hősök Tere Szurkolói Klub eseménysorozat a kitelepüléssel csatlakozott vasárnap a Szeged Maratonhoz, amelyen különböző távokon több mint ezren álltak rajthoz, miközben az érdeklődők belekóstolhattak több atlétikai versenyszámba, így a távolugrásba és a gátfutásba is.

„Az atlétika minden sportág alapja, a budapesti atlétikai vb pedig minden idők legnagyobb magyar sporteseménye, a sportág csúcsteljesítményeinek ünnepe lesz. Örömmel teszek eleget a meghívásnak, hogy ott legyek a vb-n augusztusban” – idézte a kommüniké a 2018-ban az év magyar kézilabdázójának választott Bodó Richárdot, akit az egész csapattal együtt a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs invitált meg a vb-re.

„Az augusztusi atlétikai világbajnokságra nem csupán sporteseményként, hanem apropóként is tekintünk: az a célunk, hogy megmozgassuk Magyarországot, hogy minél többen döntsenek úgy, felállnak a fotelből és sportolni kezdenek” – hangsúlyozta Németh Balázs.

A budapesti atlétikai vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad. Jegyek elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon, míg azok, akik sportolnak, ötvenszázalékos kedvezménnyel is hozzájuthatnak jegyekhez a szurkolói klubon keresztül, erről minden információ elérhető a hetkoznapihos.hu internetes oldalon.

Korábban írtuk