Amennyiben a negyedik Puskás Akadémia szombaton délután pontokat veszít az MTK vendégeként, a Paks és a Fehérvár végez dobogósként. Ha pedig a Paks ezt követően győz Zalaegerszegen, a székesfehérvári csapat pedig vasárnap este nem tudja begyűjteni a három pontot Debrecenben, biztossá válik, hogy a tolnai együttes ezüstérmet szerez.

Hirdetés

Ahhoz, hogy kedvező helyzetbe kerüljenek, a paksiaknak hosszú negatív sorozatot kellene megszakítaniuk, vendégként ugyanis március eleje óta csak egy pontot szereztek, igaz, azt legutóbb, múlt vasárnap, Kecskeméten.

Ugyanakkor számolhatnak azzal, hogy a Fehérvárnak sem lesz könnyű dolga a legutóbbi két hazai mérkőzésüket 1-0-ra megnyerő hajdúságiak otthonában.

Matematikailag még az is előfordulhat, hogy a Puskás Akadémia dobogós lesz, sőt, akár a második helyen végez. A felcsútiak hátránya ugyanakkor jelentős mindkét riválisával szemben, ugyanis két körrel a vége előtt a Paks öt, a Fehérvár pedig négy ponttal előzi meg őket.

Korábban írtuk

A címvédő Ferencváros a Diósgyőr vendégeként hangolhat szombaton a Paks elleni, jövő heti MOL Magyar Kupa-döntőre, míg a két biztos kieső, a Kisvárda és a Mezőkövesd egymással találkozik vasárnap kora délután.