Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Az előfutamban a hatodik lett, így nem jutott be a döntőbe a férfi 4×100-as váltó a budapesti atlétikai világbajnokságon pénteken.

A magyar csapat az első futamban kapott helyet, továbbjutást az első három hely mellett a további két legjobb idő ért. A négyes első embere Illovszky Dominik volt, aki a hatos pályán a japán és a jamaicai futó között rajtolt, de ebben a futamban indultak a két 100-as világbajnokkal, Christian Coleman-nal és Fred Kerley-vel felálló amerikaiak is. Illovszky Boros Bencének adta át a váltóbotot, majd Szabó Dániel következett, Pap Márk pedig 39.55 mp-es eredménnyel ért célba, ami a váltó idei legjobbja. Ezzel a magyar kvartett hatodik lett, mivel a németek és a hollandok is rontottak. A futamot az amerikaiak nyerték 37.67 mp-cel, a világ idei legjobbjával. Összesítésben a 13. helyet szerezte meg a hazai váltó.


A női 4×100-as váltó 43.38 másodperces országos csúcsot ért el, és a 14. helyen végzett.

Az idén 43.49 mp-re javította a magyar rekordot a csapat, amelyben a gátas Kerekes Gréta volt az első ember, őt Csóti Jusztina váltotta, majd a 100-on elődöntős Takács Boglárka, végül az U20-as Eb-bronzérmes Kocsis Luca Anna következett. A négy versenyző láthatóan jókedvűen érkezett a stadionba az edzőpályáról, az elektromos kisutóban mosolyogva énekeltek.

Korábban írtuk

A két futamból az első három helyezettek mellett a további két leggyorsabb négyes került a fináléba.

A magyar váltó a második futamban az egyes pályáról indult. Kerekes Gréta reagált a mezőnyből a leggyorsabban, de visszalőtték a rajtot, és a lengyeleket figyelmeztették. Kerekes másodszorra is jól rajtolt, Csóti is remekül pörgette a ritmus, Takács pedig elment a kettes pályán futót brazil ellenfele mellett, Kocsis pedig megőrizte a dél-amerikaiakkal szembeni előnyt. A nigériaiak nem értek célba, így a magyar négyes a 43.38-as országos csúccsal futamában hetedik lett.


Kéri Bianka az elődöntőben búcsúzott 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A 29 éves magyar versenyző már harmadszor állt rajthoz a Nemzeti Atlétikai Központban a vb-n. A 4×400-as vegyes váltóval országos csúcsot elérve a 11. lett az első napon, majd szerdán 2:00.20 perces idővel jutott tovább a 800 m előfutamából.

A pénteki elődöntőben a második futamban kapott helyet, futamonként az első két helyezett, illetve a további két legjobb idő tulajdonosa folytathatta a fináléban.

Az SVSE középtávfutója az első körben a mezőny végén helyezkedett és arra figyelt, hogy ne szakadjon le. Majd 600 méternél megindult előre, az utolsó kanyarban egészen a harmadik helyre futott fel. A hajrát azonban nem bírta jól, sorra elmentek mellette a többiek, végül 2:01.68 perccel nyolcadik lett.