Hirdetés

A sportág Myslenicében rendezett versenyei 16 fináléval értek véget, ezek közül háromban volt, illetve lesz magyar érdekeltség. Fésű a light-contact kategória 79 kilogrammos súlycsoportjában, Busa pointfightingban a 60 kilósok között lett második.

Elsőként Fésű lépett tatamira a német Al Amin Rmadannal szemben. Mint utóbb elmondta, egész évben ellene készült, tisztában volt vele, hogy ő okozhatja majd a legtöbb kellemetlenséget neki, és ez így is lett. A 23 éves magyar kick-boxos fizikális hátrányban volt, mert két súlycsoportot jött fel, míg ellenfele a mérlegelés után szerinte 80 kiló fölött lehetett. Ez érződött is, elsősorban a belharcokban, lökdösődésekben. Fésű végig szívósan küzdött, de végül mindhárom pontozónál a német volt a jobb.

Nem sokkal később következett a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Busa Andrea az olasz Francesca Cecivel szemben. Kiegyenlített, taktikus küzdelem zajlott a tatamin, mindkét fél kereste az akicóindítás lehetőségét. Kevés pont esett, az első két perc után a harmincéves magyar kick-boxos 2-1-re, a másodikat követően 4-3-ra vezetett, de a harmadikban az olasz kicsit élesebb volt, fordított, majd amikor már 5-4-re ő vezetett, egy rúgása is célba talált tíz másodperccel a vége előtt.

Bálint Martin a pointfighting 74 kilós súlycsoportjában 13.30-kor lép tatamira.

Korábban írtuk