Fotó: MTI/Illyés Tibor
Varga Barnabás (b) és Kerkez Milos (k), valamint a gólszerző Sallai Roland a Magyarország–Csehország barátságos labdarúgó mérkőzésen
Hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland 52. percben lőtt góljával szerzett vezetést, majd bő tíz perccel később Vaclav Jurecka egyenlített Lang Ádám röviden hazafejelt labdája után. A nemzeti együttes immár nyolc találkozó óta veretlen. Az olasz szakvezető Horváth Krisztofer személyében újoncot avatott a Puskás Arénában.

A mieink legközelebb október 14-én a szerb csapatot fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak.


Magyarország-Csehország 1-1 (0-0)
Puskás Aréna, 55 ezer néző, v.: Igor Pajac (horvát)
gólszerzők: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. – Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai – Varga B.
Csehország: Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.)

Korábban írtuk

52. perc: egy gyors bedobás után Varga Barnabás lekészítette a labdát Kerkeznek, aki bal oldalról remekül tekert középre, ahol a védőjét megelőző Sallai hat méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).
63. perc: Lang röviden fejelt haza a kapujából kimozduló Dibusz Dénesnek, Chytil megelőzte a ferencvárosi hálóőrt és lekészítette a labdát Jureckának, aki tíz méterről nem is hibázta el az üres kaput (1-1).

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az első perctől érezhető volt, hogy bár a felek barátságos mérkőzést vívnak egymással, a játékosok nem óvatoskodnak – a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek. Ennek megfelelően mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette Varga Barnabás lekészítése után, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt.

A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh hálóőr hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett.

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést egy gyors bedobás után néhány húzásból mesterien felépített akció végén. A közel telt házas közönség öröme azonban nem tartott sokáig, mert Lang röviden hazafejelt labdáját megbüntette az ellenfél. Összességében mezőnyjátékkal teltek a percek, de előfordultak durva belépők és kisebb kakaskodások, lökdösődések is, hiába volt tétnélküli a találkozó.

Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Még Kerkez Milosnak volt egy ígéretes próbálkozása, amely az oldalhálóban kötött ki.

A hajrában is inkább a feszült hangulat jellemezte a pályán zajló eseményeket, így egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. A magyar válogatt azonban a fontosabb mérkőzését megnyerte a héten, és kiváló pozícióból várhatja az októberi folytatást.

Sallai: Címeres mezben nincsen barátságos mérkőzés

A magyar labdarúgó-válogatottban gólt szerző Sallai Roland egyáltalán nem lepődött meg a csehek keményebb belépőin, mivel mindkét csapat győzelemért lépett pályára vasárnap az 1-1-re végződött felkészülési találkozón a Puskás Arénában.

„Egyik meccset sem vesszük félvállról, aki felveszi a címeres mezt, annak nincsen barátságos mérkőzés. A hazánkért küzdünk, harcolunk, így minden egyes gólért meg kell szenvednünk” – mondta Sallai Roland, majd megjegyezte, hogy több hiba is csúszott a magyarok játékába. „Ez talán annak tulajdonítható, hogy rengeteget kivett belőlünk a szerbek elleni mérkőzés. Játszottunk egy döntetlent és ennek örülünk, de nem vagyunk teljesen boldogok”.

A Freiburg csatára az újságírók érdeklődésére megerősítette, hogy visszautasított egy komoly szaúdi ajánlatot a karrierje érdekében, de mélyebben nem kívánt belemerülni a témába. Sallai a vegyes zónában kiemelte, a csapatban nincs helye egyénieskedésnek, ezt pedig a csapatkapitány megerősítette.

„Vannak olyan játékosaink, akikre jobban oda kell figyelni, de nem egyénileg vagyunk sikeresek, hanem csapatként, úgyhogy az egész csapatra oda kell figyelni” – mondta Szoboszlai Dominik, aki elmondása szerint sosem teljesen elégedett a teljesítményükkel, mivel mindig lehet új dolgokat tanulni és még jobban felkészülni a következő találkozóra. „Ebből a meccsből is le fogjuk vonni a tanulságot, ki fogjuk elemezni, és úgy várjuk a szerbeket, hogy itthon tartsuk a három pontot”.

A vasárnap bemutatkozó Horváth Krisztofer is egyértelműen tétmeccsként tekintett a csehek elleni összecsapásra, amelyen szerinte a kapu előtti helyzeteket kellett volna jobban kihasználniuk.

„A csehek is nyerni szerettek volna, mivel az utolsó meccsükön nem győztek. Ez egy ilyen mérkőzés volt, sajnos nem tudtunk győztesként kijönni belőle, de csináljuk tovább” – fogalmazott a 21 éves kecskeméti támadó, akinek örök emlék marad a debütálása. „Nagyszerű érzés ennyi ember előtt pályára lépni, ilyen fantasztikus közönség és csapattársak mellett igazán felemelő érzés volt”.