Fotó: facebook.com/Kecskeméti TE
Hirdetés

Szabó István vezetőedző tanítványai az egy hete hazai pályán elért 2-1-es győzelem után lendületesen kezdték a visszavágót, és már a hetedik percben megszerezték a vezetést. A folytatásban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Riga, amely a 62. percben betalált, majd pedig a 95. percben szerzett góllal hosszabbításra mentette a párharcot. A ráadásban összességében a lett együttes volt a jobb, s végül a 122. percben, szabadrúgásból talált be a kecskemétiek kapujába, ezzel bebiztosította a továbbjutását.

A Kecskemét 12 év után szerepelt újra az európai kupaporondon, de ahogyan akkor az Európa-ligában, úgy most a Kl-ben sem sikerült továbblépnie a következő körbe.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Riga FC (lett)-Kecskeméti TE 3-1 (0-1, 2-1, 2-1) – hosszabbítás után
Riga, v: Iwan Arwel Griffith (walesi)
gólszerzők: Ngonda (62.), Mankenda (95.), Ngom (122.), illetve Vágó (7.)
sárga lap: Bosancic (67.), illetve Kiss B. (41.), Májer (53.), Ilyinbor (65.), Varga B. (73.), Szalai G. (124.)

Továbbjutott: a Riga FC 4-3-as összesítéssel.

Riga: Purins – Baba Musah (Ngom, 25.), Cernomordijs, Bosancic, Ngonda (Daskevic, 90.) – Babec (Soisalo, 99.) – Aurélio, Mankenda, Jojic (Nguena, 96.), Taiwo (Brian Pena, a szünetben) – Regza (Contreras, a szünetben)

Kecskemét: Varga B. – Ilyinbor, Belényesi, Szalai G. – Májer (Szendrei, 69.), Kiss B. (Nagy K., 55.), Vágó, Szuhodovszki (Szűcs, 93.), Leoni (Katona, 104.) – Tóth B. (Nagy O., 106.), Pálinkás (Meszhi, 56.)

Korábban írtuk

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a magyar csapat, amely már a hetedik percben megszerezte a vezetést. Vágó Levente gólját nagy kapushiba előzte meg, Purins ugyanis túl sokat várt a saját kapuja előtt, Tóth Barna pedig becsúszva megszerezte tőle a labdát, melyet aztán Kiss Bence készített le nagyszerűen az érkező Vágó elé, aki 12 méterről a kapuba lőtt.

A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, és a lettek előtt is adódtak lehetőségek, de a szünetig a Kecskemét hátékonyan őrizte a vezetést, amely összesítésben kétgólos előnyt jelentett a számára.

A szünetben kettős cserével felfrissített Riga többet birtokolta a labdát a második félidő első felében, és hamarosan ki is egyenlített: a jobb oldalon végig nagyon aktív Mankenda középre lőtt labdájáról lemaradtak a kecskeméti védők, a hosszú oldalon érkező Ngonda pedig csukafejessel vette be a magyarok kapuját. Szabó István vezetőedző tanítványai ezt követően leginkább arra törekedtek, hogy megőrizzék az összesítésben még megmaradt egygólos előnyüket, miközben a Riga a támadásokat próbálta erőltetni, javarészt a jobb oldalon, a változatlanul nagy kedvvel futballozó Mankenda vezérletével. Végül a kongói szélső hőssé vált, a lefújás előtti percekben ugyanis ő szerezte azt a gólt, amellyel a lettek kiharcolták a hosszabbítást.

A ráadás első 15 percében mindkét együttesnek voltak gólszerzési lehetőségei, sőt, a Riga eredményes is volt, de azt a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A folytatásban a hazaiak előbb a kapufát találták el, majd Daskevic nagy helyzetben a kapu mellé lőtt, de az igazi hidegzuhany a 122. percben érte a Kecskemétet, amikor Ngom a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, s élesen a kapu elé lőtt, a labda pedig akadálytalanul vágódott a kapuba, mert a tizenhatoson belül tömörülő játékosok közül senki nem ért bele. A magyar csapatnak ezután már szinte semmire nem maradt ideje, így búcsúzni kényszerült.