Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 2-0-ra nyert az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel továbbjutott.

A fővárosi zöld-fehérek első gólját Kristoffer Zachariassen (a képen zöld-fekete mezben) szerezte a dublini meccs 31. percében, a végeredményt pedig Samy Mmaee állította be a 90. percben.

A Ferencváros a következő körben a Hamrun Spartans együttesével játszik majd, miután a máltaiak kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a georgiai Dinamo Tbiliszit.


UEFA Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés
Shamrock Rovers–Ferencváros 0-2 (0-1)
Dublin, Tallaght-stadion

Gólszerző: Zachariassen (31.), Mmaee (90.)

Shamrock Rovers: Pöhls – Cleary, Lopes, Hoare (Finn, 71.) – Gannon, Noonan (Burt, 62.), Poom, O’Neill (Watts, 46.), Cruise – Kenny (Greene, 62.), Burke (Razi, 62.). Vezetőedző: Stephen Bradley.

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Knoester, 66.), Mmaee, Ramírez (Pászka, 46.) – Sigér (Esiti, 46.), Romdhane – Traoré (Owusu, 46.), Zachariassen, Marquinhos – Varga B. (Lisztes, 66.). Vezetőedző: Máté Csaba.

Korábban írtuk

Nagy lendülettel kezdte az összecsapást a hazai csapat, amely az első negyedórában kapufát is rúgott, Dibusznak pedig gyakorlatilag egy percen belül két alkalommal is nagyot kellett védenie.

Ezután a Ferencváros játékosai – akiknek Traoré révén szintén volt helyzetük az első negyedórában – rendezték a sorokat és veszélyesebben kezdtek futballozni, ennek pedig a 31. percben meg is lett az eredménye: egy szépen felépített és végigjátszott akció végén Varga Barnabás hozta helyzetbe Zachariassent, aki nem hibázott. A szünetig aztán javarészt a mezőnyben folyt a játék, de ebben is inkább a magyar csapat volt fölényben.

Fordulás után kicsit leült a találkozó, a vezetőedzők cserékkel próbáltak frissíteni, de a továbbjutás kérdése gyakorlatilag eldőlt, így igazán nagy izgalmakat nem tartogatott a meccs második félideje. A Shamrock a hajrában letámadással próbálkozott, de nem tudta kizökkenteni a higgadtan futballozó ferencvárosiakat, akik aztán a lefújás előtti percekben még végigvittek egy akciót, melynek végén Mmaee volt eredményes.

Az FTC jövő csütörtökön idegenben kezdi a harmadik fordulós párharcát, majd egy héttel később a Groupama Arénában fogadja a máltai riválist.