A Veszprém kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután a logronói sikerét követően a hazai visszavágón is nyert a spanyol La Rioja ellen.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:

MKB-MVM Veszprém – La Rioja (spanyol) 37-31 (18-15)

a góldobók: Ilic 10/1, Sulic 7, Nagy 5, Lékai 4, Nilsson 3, Chema 2, Dzsamali 2, Terzic 1, Ruesga 1, Gulyás 1, Alilovic (kapus) 1, illetve Rodriguez 10/1, Sanchez 5, Vigo 4, Stenmalm 4, Eilert 2, Lusife 2, Fernandez 2, Cacheda 1, Garcia 1,

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 68-54-es összesítéssel.

A visszavágó előtt az ezúttal pihenő Iváncsik Gergőt köszöntötték abból az alkalomból, hogy a múlt héten 602-edszer játszott a Veszprém színeiben, s ezzel klubrekordot állított fel. Csoknyai István adott át neki emlékplakettet, akitől a csúcsot elvette.

Az idegenbeli, 31-23-as diadal után nem igazán volt kérdéses, melyik a jobb csapat. A múltkorihoz képest ugyanakkor sokkal agresszívebb volt támadásban a különösebb teher nélkül pályára lépő La Rioja, így szinte végig tapadt riválisára. Noha nem alakult ki nagy különbség, érezhető volt, hogy a Veszprém kézben tartja az összecsapást. Meglepetésként hatott, hogy a spanyolok sokszor vészkapussal támadtak, így próbáltak létszámfölényt kiharcolni, de  emiatt egészpályás gólt kaptak gyors egymásutánban Lékaitól és a kapus Alilovictól.

A szünet előtti hajrában – amikor sikerült kivédekezni Zeitz kiállításának időszakát – már 18-14 is volt az állás, majd a félidőt egy látványos La Rioja-találat zárta.

A kellemetlen, szokatlan spanyol támadójáték folytatódott a második félidőben is, ugyanakkor magabiztosan vezettek a veszprémiek, nem volt mitől tartani. A hazaiak csak emberhátrányaik alatt foglalkoztattak vészkapust, de a spanyoloktól eltérően ezen időszakokban nem kaptak gólt.

Aztán jött egy hullámvölgy, s a 41. percben 23-23-ra alakult az állás. Ekkor a magyarok edzője időt kért, de egy darabig nem változott a helyzet, így fordított a La Rioja. A vendégek változatlanul sokat kockáztattak, a számításuk azonban hosszú távon nem jött be. Visszavette a vezetést a Veszprém, amely a folytatásban már kevésbé könnyelműsködött, és biztosan győzött.

Amennyiben a MOL-Pick Szeged vasárnap továbbjut a német Rhein-Neckar Löwennel szemben, úgy akár a két magyar együttest össze is párosíthatják a keddi sorsoláson.

Szombat délután a Kielce – a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev csapata – elveszítette idénybeli veretlenségét, de így is továbbjutott a Montpellier ellen.

korábban:

Kielce (lengyel)-Montpellier (francia) 31-33 (14-15)

Tj.: a Kielce, 60-58-as összesítéssel.

később:

Vardar Szkopje (macedón)-Wisla Plock (lengyel) 20.15 (az első mérkőzésen: 26-32)

vasárnap játsszák:

MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 17.15 (34-30)

Kolding (dán)-RK Zagreb (horvát), Bröndby 16.50 (17-22)

PSG (francia)-Dunkerque (francia) 17.30 (23-21)

Barcelona (spanyol)-Aalborg (dán) 18.50 (31-11)

THW Kiel (német) – Flensburg-Handewitt (német) 19.30 (30-21)

MTI