– Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat – vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.

Hirdetés

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben.

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
A német kezdőcsapat fényképezkedik, mielőtt megkezdődik a Németország-Japán mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án

– A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken – jelentette ki a 61 éves Matthäus.

A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak, amelynek szerinte kompaktan és önbizalommal telve kell pályára lépnie.

– Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket – vélekedett Matthäus.

A Costa Rica elleni 7-0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.

Korábban írtuk