A nem véletlenül „Pénz” (Money) becenévvel illetett, 45 éves amerikai öklöző hivatalosan ugyan már 2015-ben visszavonult, bemutató jellegű ringfellépéseket – továbbra sem kevés pénzért – azonban változatlanul vállal. Profiként – a nagypehelysúlytól a nagyváltósúlyig – öt különböző súlycsoportban is világbajnok volt, és mind az ötven mérkőzésén veretlen maradt.

Hirdetés

A boksszal szerzett vagyon alapján készült listán a második helyet a nehézsúly korábbi klasszis képviselője, a volt világbajnok George Foreman foglalja el 222 millió fonttal. A most 73 éves amerikai, aki amatőrként olimpiai bajnokságot nyert, a hivatásosok táborában 1967 és 1997 között versenyzett, 81 meccset vívott, ezek közül ötöt veszített el.

A lajstrom harmadikja 148 millióval a 49 éves Oscar De La Hoya, aki a honfitárs Foremanhoz hasonlóan olimpiai aranyérmesként szegődött profinak, hat különböző kategóriában is eljutott a világbajnoki titulusig. Karrierjét 2008-ban fejezte be, de maradt a sportági miliőben: promóciós cég vezetőjeként mérkőzésszervezéssel foglalkozik.

A 43 esztendős Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao, aki páratlan módon nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, 129 millió fontnyit bokszolt össze. Ő 1995-től 2021-ig volt aktív, de már profi karrierje közben politikai pályára lépett, szenátorrá választották, és általános vélemény szerint akkora a népszerűsége, hogy akár az ország államfője is lehet.

Korábban írtuk