Fotó: MTI/Vasvári Tamás
A 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezõnye a második, 175 kilométeres Zalaegerszeg – Keszthely szakaszon Badacsonytördemic közelében 2023. május 11-én.
Hirdetés

„Nagyon élveztem, az eddigi legjobb volt számomra és talán mindenki más számára is, szerintem óriásit fejlődött a Tour de Hongrie” – fogalmazott az M4 Sportnak az összetettben 17. helyen záró bringás, aki így a legjobb magyart illető fehér trikót is kiérdemelte. Az ATT Investments kerékpárosa úgy véli, a következő években sem lesz nehezebb a verseny.

„Úgy csinálták meg, hogy a sprintereknek jó felkészülés legyen a Tour de France-ra, itt van Fabio Jakobsen, Caleb Ewan és Dylan Groenewegen is. Ez egy okos döntés, nagyon örülök, hogy volt benne két hegyi szakasz, bízom benne, hogy továbbra is lesz” – mondta a 2019-es Tour de Hongrie-n második helyezett Dina.

Az eső miatt neutralizált budapesti szakasz kapcsán kifejtette: egy óra után teljesen megázott, és bár a tekerés így sem volt veszélytelen, akár végig is teljesíthették volna a fennállása 150. évfordulóját ünneplő fővárosban az eredetileg tervezett 150 kilométeres etapot. Mint mondta, a mezőny megosztott volt a kérdésben: volt, aki szeretett volna versenyezni, míg mások nagyon örültek a döntésnek. A biztonsági szempontokat és az esős időjárást figyelembe véve a szervezők elfogadták a csapatok kérését, így nem voltak részhajrák és végső befutó, a mezőny – a tervezett 16 helyett – nyolc kört teljesített 35 km/órás átlaggal.

A sárga trikót a svájci Marc Hirschi viheti haza, aki pályafutása során először diadalmaskodott többnapos versenyen.

Korábban írtuk