Az Európa Játékokra szeretne kijutni Pigniczki Fanni a péntektől vasárnapig tartó, spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságról.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A 34. kontinenstornán felnőtt egyéniben 16 ország részvételével Európa 24 legjobb versenyzője méri össze tudását. Az esemény egyben kvalifikációs viadal is az Európa Játékokra, amelyre a 12 legjobb szerzi meg az indulási jogot.
    
„Fanninak az eddigi eredményei alapján van esélye megszerezni a kvótát, így aztán abszolút pozitívan megyünk ki. Vele szemben elvárásom, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, amit eddig is ebben a félévben” – nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője.
    
Hozzátette, az MTK sportolója mindegyik világversenyen a legjobb húsz között végzett az idei szezonban, tehát teljesen reális elvárásnak tűnik, hogy az európai mezőnyben a 12-be kerüljön Spanyolországban.
    
Junior egyéniben Borda Korinna karikával, buzogánnyal és szalaggal szerepel, míg Ákoshegyi Eszter karikával, labdával és buzogánnyal lép szőnyegre, Locke Szonja pedig labdával és szalaggal mutatkozik be a kontinensviadalon.
    
A felnőtt együttes kéziszercsapatot Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin alkotja.
    
A verseny végén kialakul az országok csapatrangsora is azáltal, hogy összesítik a felnőtt együttes kéziszercsapat eredményét a junior egyéni eredményekkel.
    
„A junioroknál döntős helyezést nem várok. Mivel gyerekekről van szó, ronthatnak, de szerenként a mezőny első felében való elhelyezkedés reális lehet” – fogalmazott Deutsch-Lazsányi Erika.
    
Hangsúlyozta, a felnőtt együttes kéziszercsapatnál a tíz közé kerülés a cél, náluk az Európa Játékokra jutáshoz összetettben a legjobb nyolcban kell lenni.