Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

Tesztelték a magyar öttusa-válogatott tagjait, eszerint Kardos Bence az egyetlen, aki átesett a betegségen, ezért jelenleg kéthetes hatósági karanténban van. „Tünetmentesen mehetett át rajtam, mert teljesen jól vagyok, ahogyan a családtagjaim is” – nyilatkozta az M4 Sportnak. Hozzátette, nem tudja, mikor és hol kaphatta el a betegséget, lehetséges, hogy március elején a kairói világkupa-versenyen, vagy korábban a ciprusi edzőtáborban.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Von Millernek, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos klasszis védőjének. A 31 éves játékos – akit az 50. Super Bowl legértékesebbjének választottak meg, illetve 2011-ben az NFL legjobb újonc védője volt – ráadásul veszélyeztetett csoportba tartozik, ugyanis asztmás, ugyanakkor otthon gyógyul.

Júniusban vagy júliusban rajtol a kínai labdarúgó-bajnokság – jelentette be az ázsiai ország sportági szövetsége, tudatva a klubokkal, hogy megkezdhetik a felkészülést a szezonra. A 2020-as startot eredendően február 22-re tervezték, ám halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt. Az idénynyitó előtt az összes labdarúgónak, edzőnek és klubalkalmazottnak két negatív tesztet kell produkálnia. A világméretűvé vált járvány Kínában kezdődött, az első eseteket decemberben fedezték fel Vuhan városában.

Koronavírus-fertőzésben 76 évesen elhunyt Norman Hunter, a Leeds United labdarúgócsapatának legendás játékosa. A 28-szoros angol válogatott, 1966-ban világbajnok védőt a múlt héten szállították kórházba, halálhírét a klub közölte pénteken. Hunter 15 év alatt 726 mérkőzést játszott a Leeds színeiben, kétszer nyert bajnoki címet, egyszer-egyszer pedig FA Kupát és Ligakupát a csapattal.

Az angol másod-, harmad- és negyedosztály csapatai közös közleményben jelezték, hogy amennyiben a járvány után nézők nélkül folytatódnak a bajnoki küzdelmek, minden találkozóról biztosítanak élő közvetítést. „Eltökélt célunk, hogy az osztályozókkal együtt végigjátsszuk a szezont” – írta a szurkolóknak szóló levelében Rick Parry, a három osztály csapatait tömörítő EFL elnöke.

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) pénteken június 8-ig meghosszabbították a március közepe óta tartó kényszerszünetet. A csapatok a 34 alapszakasz-mérkőzésükből csak kettőt játszottak le, a bajnokságot előbb március 30-ig, majd május 10-ig szüneteltették. A liga továbbra is vizsgálja, milyen módon folytathatnák, illetve fejezhetnék majd be a küzdelmeket.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának külföldi játékosai hazatérhetnek, miután hivatalossá vált, hogy biztosan nem tudják megrendezni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét augusztusban. A klub közleménye szerint a Juan Carlos Pastor vezette edzői stáb a hátralévő időszakra is edzéstervet dolgoz ki, amit továbbra is el kell végezniük a játékosoknak. Az európai szövetség végrehajtó bizottsága jövő pénteken tárgyal ismét, ekkor dől el, miként folytatódik majd a küzdelem a BL-ben. A tervek szerint a játékosok júliusban kezdik a felkészülést.

A német Jan-Lennard Struff arra számít, hogy idén nem tudják újraindítani a teniszéletet a koronavírus-járvány miatt. „Véleményem szerint idén már nem lesz hivatásos tenisz nemzetközi szinten. Egyszerűen azért, mert a különböző utazási korlátozások miatt a játékosok nem tudnak elutazni a versenyekre, és a tornák helyszínén is számos problémával szembesülnének” – vélekedett a világranglista 34. helyezettje.

Az ATP és a WTA egyelőre július 13-ig szünetelteti a férfi és a női versenyeket.